logo debieb

U gaat de komende tijd veranderingen zien in De Bieb Zaandam. Wij zijn druk bezig om onze vestiging aan de Westzijde nog beter te maken!

De huidige inrichting hebben we al erg lang en we zien en horen dat steeds meer mensen De Bieb gebruiken om huiswerk te maken, te werken en kranten en tijdschriften te lezen. Hoogste tijd om meer fijne zitjes te creëren!
We vinden het belangrijk om geen geld te verspillen. Daarom gaat de inrichting van De Bieb Zaandam in z'n geheel mee als we in 2020 verhuizen naar het Cultuurhuis bij het station.

Wat betekent dit voor u?

Op dit moment treffen we de eerste voorbereidingen voor de verschillende werkzaamheden. We starten op woensdag 16 augustus met de eerste aanpassingen. Uiteraard doen we ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken maar omdat we het belangrijk vinden dat u zoveel mogelijk toegang blijft houden tot De Bieb, kunt u enige hinder ervaren. Zo zijn verschillende afdelingen, zoals het Leescafé en delen van de collectie, de komende tijd minder goed bereikbaar of voor korte tijd niet te gebruiken. U kunt hier steeds zien in welke delen van De Bieb Zaandam wij op welk moment aan het werk zijn.

We hopen dat u straks net zo enthousiast bent over de nieuwe zitjes als wij!

Planning werkzaamheden

 • Maandag 23 oktober t/m maandag 6 november 2017
  Delen van De Bieb bepert toegankelijk i.v.m. schilderwerkzaamheden.

 • Dinsdag 5 september t/m zondag 15 oktober 2017
  Studieruimtes beperkt beschikbaar.


Afgerond

 • Woensdag 16 t/m dinsdag 22 augustus 2017
  Leescafé en cursusruimte niet beschikbaar i.v.m schuren en lakken van de vloer.
 • Woensdag 30 augustus t/m maandag 4 september 2017
  Collectie beperkt beschikbaar i.v.m. verplaatsen van kasten.
 • Woensdag 30 augustus t/m maandag 4 september 2017
  Pc's zeer beperkt beschikbaar i.v.m. verplaatsen.