logo debieb

Speciaal voor ouders/verzorgers organiseren we vanaf dinsdag 17 april wekelijks het Kinderboekenspreekuur in De Bieb Zaandam en Krommenie.

Onze leesmediaconsulenten beantwoorden tijdens het gratis spreekuur al uw vragen over (voor)lezen en jullie kunnen samen kijken naar geschikte (voor)leesboeken voor uw kind(eren). Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis voor leden en niet-leden.

Kinderboekenspreekuur locaties

Het Kinderboekenspreekuur is vanaf 17 april elke dinsdag van 10:00 tot 11:00 uur in De Bieb Krommenie. Elke donderdag is het spreekuur van 10:00 tot 11:00 uur in De Bieb Zaandam.

Beslissend boek voor ieder kind

Lezen is belangrijk. Het is een onmisbare vaardigheid op school en op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al vroeg in aanraking komen met (voor)lezen en met boeken een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid en concentratievermogen. Een voorsprong die zij ook na de basisschoolperiode behouden. Het is dan ook belangrijk dat kinderen van lezen gaan houden. Daar is misschien maar één boek voor nodig. Literatuurcriticus en schrijver Kees Fens zei ooit al: 'Eén goed gekozen kinderboek kan ertoe leiden dat je kind een lezer wordt. Zo’n beslissend boek is er voor ieder kind'. Maar het boek kiezen dat een kind grijpt of verrast of dat aansluit bij de interesses van een kind kan best lastig zijn. Daar ondersteunen we u graag bij tijdens het Kinderboekenspreekuur!