logo debieb

MijnOverheid spreekuur

 

Van 10:00 tot 12:00 | De Bieb Zaandam | Studieruimte | Digitale vaardigheden

MijnOverheid spreekuur

25 Sep

We ontvangen geleidelijk steeds meer post van de overheid digitaal en vanaf 2017 zal zelfs alleen nog digitale post verstuurd worden. Alle berichten van de overheid worden verzonden naar de berichtenbox op MijnOverheid. Heeft u vragen rond het activeren of gebruik van uw account op MijnOverheid of over uw DigiD? Kom dan naar het gratis MijnOverheid spreekuur in De Bieb.

Gratis spreekuur

U kunt tijdens het spreekuur bij de speciale DigiCoach terecht voor vragen over MijnOverheid en voor hulp bij het activeren van uw account. Wanneer dat nodig of gewenst is, zal de DigiCoach u ook helpen met het aanvragen van uw DigiD. Om uw privacy te waarborgen hanteert De Bieb voor de Zaanstreek het reglement MijnOverheid spreekuur.
U kunt gewoon even binnenlopen bij het spreekuur De Bieb, de toegang is gratis.

MijnOverheid

MijnOverheid is de persoonlijke website voor overheidszaken. De Berichtenbox op MijnOverheid is de persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. In de Berichtenbox kunnen burgers digitale berichten ontvangen, bewaren en beheren van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en steeds meer gemeenten. Gebruikers kunnen via MijnOverheid bijvoorbeeld een seintje krijgen over de APK-keuring van hun auto, ze kunnen controleren hoe ze bij de gemeente geregistreerd staan of de status van een vergunningsaanvraag volgen. Elke Nederlander van 14 jaar en ouder heeft een account op MijnOverheid. Het account kan niet worden opgezegd. Om een account op MijnOverheid te activeren, moeten burgers inloggen met een DigiD.


Evenementen herhalingen