DigiD & MijnOverheid spreekuur

Van 11 juli 2019 12:00 tot 13:00

We kunnen bij de overheid al veel zaken via het internet regelen en we ontvangen steeds meer post van de (lokale) overheid digitaal (MijnOverheid). Als u zaken digitaal wilt regelen moet u zich kunnen identificeren op het internet met uw DigiD (Digitale Identiteit). 
Heeft u vragen rond het aanvragen en/of het gebruiken van uw DigiD of MijnOverheid? Kom dan naar het gratis DigiD & MijnOverheid spreekuur in De Bieb.

Gratis spreekuur

U kunt tijdens het spreekuur bij de speciale DigiCoach terecht met al uw vragen. De DigiCoach helpt u graag zodat u veilig gebruik kunt maken van de websites van onder andere:

  • uw gemeente
  • uw zorgverzekeraar
  • de Belastingdienst
  • UWV

Wanneer dat gewenst is, helpt de DigiCoach u ook met het aanvragen van uw DigiD en/of het aanmaken van uw account op MijnOverheid. Om uw privacy te waarborgen hanteert De Bieb voor de Zaanstreek het reglement MijnOverheid spreekuur
U kunt het spreekuur zonder afspraak en gratis bezoeken.

MijnOverheid

MijnOverheid is de persoonlijke website voor overheidszaken. De Berichtenbox op MijnOverheid is de persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. In de Berichtenbox kunnen burgers digitale berichten ontvangen, bewaren en beheren van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en steeds meer gemeenten. Gebruikers kunnen via MijnOverheid bijvoorbeeld een seintje krijgen over de APK-keuring van hun auto, ze kunnen controleren hoe ze bij de gemeente geregistreerd staan of de status van een vergunningsaanvraag volgen. Elke Nederlander van 14 jaar en ouder heeft een account op MijnOverheid. Het account kan niet worden opgezegd. Om een account op MijnOverheid te activeren, moeten burgers inloggen met een DigiD.

Donderdag 11 juli

Van 12:00 tot 13:00

Locatie

Onderwerp

Home, Agenda