Kinderboekenspreekuur

Van 07 januari 2020 11:00 tot 12:00

Speciaal voor ouders/verzorgers en voorleesvrijwilligers organiseren we op de eerste dinsdag van de maand van 11:00 tot 12:00 uur het Kinderboekenspreekuur in De Bieb Krommenie. Onze leesmediaconsulenten beantwoorden tijdens dit spreekuur al uw vragen over (voor)lezen en jullie kunnen samen kijken naar geschikte (voor)leesboeken voor uw kind. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

BoekStart-koffertje gehaald?

Ook als u het gratis BoekStart-koffertje heeft opgehaald voor uw baby bent u van harte welkom bij het Kinderboekenspreekuur. Onze leesmediaconsulent geeft graag antwoord op al uw vragen over voorlezen aan uw baby of boeken speciaal voor baby’s. 

Beslissend boek voor ieder kind

Lezen is belangrijk. Het is een onmisbare vaardigheid op school en later op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al vroeg voorgelezen worden of zelf lezen een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid en concentratievermogen. Een voorsprong die zij ook na de basisschool behouden. Het is dan ook belangrijk dat kinderen van lezen gaan houden. Daar is misschien maar één boek voor nodig. Literatuurcriticus en schrijver Kees Fens zei ooit al: ‘Eén goed gekozen kinderboek kan ertoe leiden dat je kind een lezer wordt. Zo’n beslissend boek is er voor ieder kind.’
Toch kan het best lastig zijn om een boek te kiezen dat een kind grijpt of verrast of dat aansluit bij leefwereld of belangstelling van het kind. Daar ondersteunen we u graag bij tijdens het Kinderboekenspreekuur!

Evenementen herhalingen

Dinsdag 07 januari

Van 11:00 tot 12:00

Locatie

Onderwerp

Kids & Jeugd, Voorlezen, Vrijwilligers, Home, Agenda