Boeken te koop

Vanaf maandag 8 juli zijn in De Bieb Zaandam en Krommenie boeken te koop van schrijvers als Baantjer, Henning Mankell, Håkan Nesser en Hetty Luiten. De prijs is vanaf € 2,00 per boek en op = op. De boeken die in de verkoop gaan, worden niet meer als fysiek boek aangeboden, maar zijn voortaan bij De Bieb te leen als e-book.

Gratis e-books

Leden van De Bieb kunnen sinds 2014 e-books lenen bij de online Bibliotheek. De online Bibliotheek, beheerd door de Koninklijke Bibliotheek, biedt de leden van De Bieb inmiddels een collectie van ruim 25.000 e-books, die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. De e-books zijn gratis te leen met een betaald jaarabonnement en jeugdabonnement van De Bieb. Onze leden hebben daarmee dus een groter aanbod dan ooit. Andere voordelen zijn dat een titel altijd beschikbaar is en nooit te laat ingeleverd kan worden. Als de leentermijn verstreken is, verdwijnt het e-book vanzelf van de virtuele boekenplank. Gegarandeerd leesplezier waarvoor je de deur niet voor uit hoeft.

Hulp en advies

Voor lezers die (nog) niet goed overweg kunnen met een e-reader of tablet organiseert De Bieb trainingen. Daarnaast bieden we gratis hulp en advies voor iedereen die vragen heeft over het lenen en lezen van e-books. Leden en niet-leden kunnen terecht bij speciale spreekuren of bij de klantenservice.
U kunt voor meer informatie kijken op debieb.nl/e-books.