De Bieb op de BSO

We hebben op dit moment met twaalf Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO's) in de Zaanstreek een samenwerkingsverband. Deze BSO’s lenen elke twee maanden een nieuwe leeskist met 35 leuke artikelen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 In de kist, waar de deelnemende BSO's € 18,00 (incl 9% BTW) voor betalen, zitten:

  • Leesboeken
  • Prentenboeken
  • Informatieve boeken
  • Stripboeken 
  • Voorleesboeken
  • Dvd met een boekverfilming

Doorgaande leerlijn

Het doel van dit leesbevorderingsproject is basisschoolkinderen te laten genieten van boeken en hun leesplezier te vergroten. De Bieb op de BSO is onderdeel van de doorgaande leerlijn leesplezier en leesbevordering. Deze begint bij BoekStart (in de kinderopvang) en gaat verder met LeesvoerIk lees al! en De Bieb op School.
Dit project startte in 2015 als pilot. Deze was zo succesvol dat we besloten De Bieb op de BSO structureel aan te bieden aan de BSO's in de Zaanstreek.

Remy van Huffel en Kobra Khosravi, pedagogisch medewerkers BSO Anansi:
'Het verschil in leesgedrag voor en na aanvang van het project De Bieb op de BSO is groot. Doordat de leeskist elke twee maanden omgewisseld wordt en de boeken dus weer nieuw voor de kinderen zijn, lezen ze veel meer. Het is aantrekkelijker voor ze. Als de nieuwe kist komt zie je de kinderen ook vaak samen een boek lezen, vooral kleintjes. We zijn er als leidsters ook bewuster mee bezig, als de nieuwe kist komt presenteren we de boeken en stallen ze op een aantrekkelijke manier uit. Doordat je de boeken steeds ziet blijven zowel de kinderen als wij gemotiveerd.
De inhoud van de kisten vinden we goed, er zit van alles in, voor klein tot groot. Boeken met plaatjes zijn favoriet, vooral dingen als dino’s en draken'.

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over De Bieb op de BSO? We horen graag van u! U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier t.a.v. Mariëlle Jansen.