Over ons

Wat wij doen

Het DigiTaalhuis Zaanstreek stimuleert en faciliteert de samenwerking tussen lokale partijen in de effectieve bestrijding van laaggeletterdheid. Het is dé plek in de regio waar organisaties en vrijwilligers samenwerken om basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden van deelnemers te verbeteren.
De Bieb voor de Zaanstreek organiseert het DigiTaalhuis in opdracht van de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan.

Samenwerkings
partners

Het DigiTaalhuis Zaanstreek is ontstaan door een samenwerking tussen onder andere De Bieb voor de Zaanstreek, de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan, Stichting Lezen en Schrijven, de Sociale Wijkteams, IVIO en welzijnsorganisaties.
Met deze samenwerking bereikt het DigiTaalhuis meer laaggeletterden. Bovendien kunnen we door de lokale aanpak het aanbod rondom de basisvaardigheden beter op elkaar afstemmen en ondersteuning bieden aan de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de ondersteuning van laaggeletterden.
Accepteer cookies om dit te zien.

Laaggeletterdheid

2,5 Miljoen Nederlanders hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen, zij zijn laaggeletterd. Vaak hebben deze mensen ook moeite met het omgaan met een computer.
In de regio Zaanstad/Wormerland ligt het percentage laaggeletterdheid boven de 16%. Voor Oostzaan ligt dit percentage tussen de 5 en 8%. Inwoners met beperkte basisvaardigheden, waaronder taalvaardigheid, digitale laaggeletterdheid en rekenvaardigheid, worden belemmerd in hun dagelijks functioneren. Het gebrek aan basisvaardigheden ligt vaak ten grondslag aan problematiek rondom armoede, schulden, gezondheid, opvoeding, afstand tot de arbeidsmarkt en sociaal isolement.

Meer weten?

Het DigiTaalhuis Zaanstreek wordt georganiseerd door De Bieb voor de Zaanstreek en het hoofdkantoor is gevestigd in:
De Bieb Zaandam
Westzijde 170a
1506 EK Zaandam

Heeft u vragen over het DigiTaalhuis Zaanstreek? We horen graag van u. Neem contact met ons op via het contactformulier.