Vrijwiligers

Werken als vrijwilliger

Het DigiTaalhuis en de samenwerkingspartners maken dankbaar gebruik van de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger van het DigiTaalhuis kunt u het verschil maken in iemands leven. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse vrijwilligersfuncties. Wilt u vrijwilliger worden?
Het DigiTaalhuis Zaanstreek biedt u als vrijwilliger veel voordelen waaronder:
  • Gratis basistraining
  • Meerdere deskundigheidsbevorderende activiteiten per jaar
  • Informatie en advies over lesmateriaal
  • Gebruik van faciliteiten op locaties van De Bieb voor de Zaanstreek.

Basistraining taalvrijwilliger

Wilt u aan de slag als taalvrijwilliger? Dan kunt u via het DigiTaalhuis Zaanstreek de basistraining volgen. Tijdens deze training krijgt u informatie over de doelgroep laaggeletterden. U leert hoe u laaggeletterden kunt begeleiden en maakt kennis met het lesmateriaal.

Lesmateriaal
aanvragen

Vraag hier het lesmateriaal aan dat Taal voor het Leven beschikbaar heeft. Wil je eerst meer informatie? Kijk dan op https://www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger/lesmateriaal.

VrijwilligersCafé

We organiseren regelmatig een VrijwilligersCafé bij het DigiTaalhuis Zaanstreek. Hier kunt u andere vrijwilligers ontmoeten om ervaringen en tips uit te wisselen. Ook is een consulent van het DigiTaalhuis Zaanstreek aanwezig om uw vragen te beantwoorden en informatie te geven. U kunt gewoon even binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Deskundigheids
bevordering

Het DigiTaalhuis Zaanstreek verzorgt diverse gratis trainingen en bijeenkomsten voor de vrijwilligers van het DigiTaalhuis en de samenwerkingspartners in de regio Zaanstreek. In de Agenda vindt u een actueel overzicht van trainingen/bijeenkomsten die voor 2017 gepland staan.

Meer weten?

Heeft u vragen over het DigiTaalhuis Zaanstreek? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.