Vrijwiligers

Werken als vrijwilliger

Het DigiTaalhuis en de samenwerkingspartners maken dankbaar gebruik van de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger van het DigiTaalhuis kunt u het verschil maken in iemands leven. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor diverse vrijwilligersfuncties. Wilt u vrijwilliger worden?
Het DigiTaalhuis Zaanstreek biedt u als vrijwilliger veel voordelen waaronder:
  • Gratis basistraining: Tijdens deze training krijgt u informatie over de doelgroep laaggeletterden. U leert hoe u laaggeletterden kunt begeleiden en maakt kennis met het lesmateriaal.

  • Meerdere deskundigheidsbevorderende activiteiten per jaar
  • Informatie en advies over lesmateriaal
  • Gebruik van faciliteiten op locaties van De Bieb voor de Zaanstreek.

Lesmateriaal
aanvragen

Vraag hier het lesmateriaal aan dat Taal voor het Leven beschikbaar heeft. Wil je eerst meer informatie? Kijk dan op https://www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger/lesmateriaal.

VrijwilligersCafé

We organiseren regelmatig een VrijwilligersCafé bij het DigiTaalhuis Zaanstreek. Hier kunt u andere vrijwilligers ontmoeten om ervaringen en tips uit te wisselen. Ook is een consulent van het DigiTaalhuis Zaanstreek aanwezig om uw vragen te beantwoorden en informatie te geven. U kunt gewoon even binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Deskundigheids
bevordering

De vrijwilligers van het DigiTaalhuis en de partners kunnen bij De Bieb voor de Zaanstreek gratis trainingen volgen en bijeenkomsten bijwonen. Neem voor het actuele aanbod contact met ons op.

In samenwerking met Stichting Lezen en schrijven organiseren wij in De Bieb Zaandam onderstaande trainingen. Inschrijven kan door middel van het contactformulier.

Startfase

dinsdag 8 mei van 13:00 tot 16:00 uur

Taal voor Thuis

maandag 4 juni en maandag 11 juni van 13:00 tot 16:00 uur