logo debieb

Hoogleraar Orthopedagogiek Adriana Bus, gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit onderzocht samen met anderen het effect van digitale leermiddelen bij kleuters. En wat blijkt: een derde van de kleuters maakt een sprong voorwaarts in leesvaardigheid als ze werken met digitale prentenboeken. "Wat mij betreft gaat elke leerkracht hiermee aan de slag. Het positieve effect op deze kleuters is tien maanden later – in groep 3 – nog steeds waarneembaar", aldus Bus. Artikel 'Kleuters hebben baat bij digitale prentenboeken'

Goed nieuws! De leukste digitale prentenboeken voor in de klas en thuis leent u gratis bij De Bieb.

Digitale prentenboeken van WePboek

Het Kinderopvangfonds heeft een serie geanimeerde prentenboeken gemaakt voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar: de WePboeken. U kunt de geanimeerde prentenboeken van WePboek thuis bekijken of gratis lenen bij De Bieb
De WePboeken stimuleren de taalontwikkeling bij peuters en kleuters door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking. Ook geeft samen kijken peuters en kleuters een veilig en knus gevoel. Dit bevordert het leesplezier.

Digitale prentenboeken van Bereslime Boeken

U kunt als lid van De Bieb gratis drie weken lang de digitale prentenboeken van Bereslim thuis bekijken. De bekende prentenboeken zijn speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
De interactieve animatiefilms van Bereslim stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen.

Wilt u Bereslim op iPad of MacBook bekijken dan kan dat via de Puffin Web Browser. Deze zorgt dat Flash ook op Apple hardware werkt.

Prentenboeken van WePboek thuis bekijken          Prentenboeken van Bereslim thuis bekijken


Veel lees- en kijkplezier!