logo debieb

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books lenen! Je leent makkelijk en snel e-books die je gelijk kunt lezen. De e-books lees je op je tablet, smartphone, pc of e-reader. Je kunt kiezen uit de leesboeken en weetboeken. Jouw gratis account maak je aan via: onlinebibliotheek.nl/e-books.

Je account aanmaken

Je hebt alleen een Jeugdabonnement van De Bieb nodig om e-books te kunnen lenen. De e-books leen je bij de online Bibliotheek*. Maak je account aan met je pasnummer en het wachtwoord dat bij de Biebpas hoort. Dit is het zelfgekozen wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn menu op debieb.nl. Let op: Je ontvangt na het aanmaken van je account een e-mail waarmee je je account kunt activeren.

Gratis account aanmaken      Lid worden van De Bieb

E-books lenen

Je leent met je Jeugdabonnement maximaal 10 e-books voor jeugd en Lezen-voor-je-lijst-titels. Daarnaast mag je per jaar 6 e-books lenen uit de collectie voor volwassenen. 
De leentermijn van de e-books is 21 dagen. Daarna verdwijnen de e-books vanzelf van je Boekenplank. Je hoeft de e-books dus niet in te leveren! Heb je je e-book nog niet uit? Dan kun je het e-book niet automatisch verlengen, maar wel opnieuw lenen via de website - tenzij de titel niet meer leverbaar is.

E-books lezen

Je kunt de e-books lezen op:

  • je tablet/smartphone met de speciale e-book app. Deze gratis app vind je door te zoeken op 'Bibliotheek' in de App Store of in de Google Play Store. Kies voor deze app:

De Bieb Ebooks app

  • je e-reader
  • je pc

Meer informatie en handleidingen

Vragen of hulp nodig?

Wil je meer informatie over e-books lezen op je tablet/smartphone of e-reader of heb je hulp nodig bij bijv. het downloaden van e-books? Kom dan naar het gratis Tablet & E-book spreekuur in De Bieb Zaandam of Krommenie.

Bekijk data en tijden

 

*de online Bibliotheek is de digitale portal van alle openbare bibliotheken in Nederland.