logo debieb

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books lenen! Je leent 24/7 e-books die je direct kunt lezen, inclusief Lezen voor je lijst. De e-books lees je op je tablet, smartphone, pc of e-reader. Bekijk het aanbod van ca. 15.000 e-books en maak jouw gratis account aan via: onlinebibliotheek.nl/ebooks.

E-book account aanmaken

Je hebt alleen een Jeugdabonnement van De Bieb nodig om e-books te lenen via de online Bibliotheek*. Maak je account aan met je pasnummer en het wachtwoord dat bij deze Biebpas hoort. Dit is het zelfgekozen wachtwoord dat je gebruikt voor Mijn menu op debieb.nl. Let op: Je ontvangt na het aanmaken van je account een e-mail waarmee je je account kunt activeren.

Gratis account aanmaken      Lid worden van De Bieb

E-books lenen

Je leent met je gratis Jeugdabonnement (tot 18 jaar) maximaal 10 e-books voor jeugd en Lezen-voor-je-lijst. Daarnaast mag je per jaar 6 e-books lenen uit de collectie voor volwassenen. 
De leentermijn van de e-books is 21 dagen. Daarna verdwijnen de e-books vanzelf van je Boekenplank. Het inleveren van e-books is dus niet nodig! Heb je je e-book nog niet uit? Dan kun je het e-book niet automatisch verlengen, maar wel opnieuw lenen via de website - tenzij de titel niet meer leverbaar is.

E-books lezen

Je kunt de e-books lezen met de speciale e-book app op je tablet en smartphone. Deze gratis app vind je door te zoeken op 'Bibliotheek' in de App Store of in de Google Play Store. 
Kies voor deze app:

De Bieb Ebooks app

Je kunt de e-books ook lezen op je e-reader.

Meer informatie en handleidingen

Vragen of hulp nodig?

Wil je meer informatie over e-books lezen op je tablet/smartphone of e-reader of heb je hulp nodig bij bijv. het downloaden van e-books? Kom dan naar het gratis Tablet & e-book spreekuur in De Bieb Zaandam, Krommenie of Wormer.

Bekijk data en tijden

 

*de online Bibliotheek is de digitale portal van alle openbare bibliotheken in Nederland.