logo debieb

U kunt als u lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books lenen! U kiest met deze service eenvoudig en snel e-books die u direct kunt lezen. De e-books zijn te lezen op uw:

  • tablet
  • smartphone
  • e-reader
  • pc

Bekijk het complete aanbod van ca. 15.000 titels (ook Lezen voor je lijst) op onlinebibliotheek.nl/e-books of zoek een titel in onze catalogus. 

E-books lenen

U heeft een (betaald) jaarabonnement of Jeugdabonnement van De Bieb nodig om e-books te lenen bij de online Bibliotheek*. Maak uw gratis account aan met het pasnummer en het wachtwoord dat bij deze Biebpas hoort. Dit zijn of de eerste vier cijfers van uw geboortedatum (ddmm bijv. 1201) of het zelfgekozen wachtwoord dat u gebruikt voor Mijn menu.

 Word lid van De Bieb     Maak gratis e-book account aan

U leent maximaal 10 e-books tegelijkertijd. De leentermijn van de e-books is 21 dagen. Daarna verdwijnen ze vanzelf van uw Boekenplank. Het inleveren van e-books is dus niet nodig! Heeft u uw e-book nog niet uit? Dan kunt u het e-book niet automatisch verlengen, maar wel opnieuw lenen via de website - tenzij de titel niet meer leverbaar is.

E-books lezen

U kunt de e-books van de online Bibliotheek lezen met de speciale e-book app op uw tablet en smartphone of downloaden voor op uw e-reader
De e-book app vindt u door te zoeken op 'Bibliotheek' in de App Store of in de Google Play Store. 
Selecteer deze app:

De Bieb Ebooks app

Informatie en handleidingen voor lenen van e-books

Handleiding e-books lenen en lezen op uw e-reader (filmpje)
Handleiding e-books lenen en lezen op uw tablet/smartphone (filmpje)
Veelgestelde vragen

Vragen over e-books of hulp nodig?

Wilt u meer informatie over e-books lezen op uw tablet of e-reader, heeft u hulp nodig bij bijv. het downloaden van e-books of wilt u ervaringen uitwisselen met medegebruikers? Kom dan naar het gratis Tablet & E-book Café of inloopspreekuren in De Bieb Zaandam of Krommenie.

Bekijk data en tijden

 

*de online Bibliotheek is de digitale portal van alle openbare bibliotheken in Nederland.