logo debieb

Bereslim

Bereslim

Zestig geanimeerde prentenboeken die je via De Bieb gratis kunt bekijken in de klas.

Ga naar bereslim.nl

 

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Handige website waamee je boeken kunt zoeken op leeftijd, genre en thema.

Ga naar boekenzoeker.org

 

Ik vind lezen leuk

Ik vind lezen leuk

Een website vol boekrecensies, voor en door kinderen. Maak zelf een recensie, lees wat anderen hebben geschreven of luister naar een voorleesfragment voor je je boek in De Bieb komt halen.

Ga naar ikvindlezenleuk.nl

Jeugdbieb.nl

Jeugdbieb.nl

Een site vol met links naar websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten. Omdat het leuk is of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

Ga naar jeudbieb.nl

Kinderboekenweek.nl

Kinderboekenweek.nl

De website van de Kinderboekenweek. Hier vind je informatie over de speciale uitgaven van de komende Kinderboekenweek en de mogelijkheid om het lespakket te bestellen.

Ga naar kinderboekenweek.nl

Land van lezen

Land van lezen

Een website van uitgeverij Zwijsen, speciaal voor leerkrachten. Warm aanbevolen: zinnige informatie en handige zoekfuncties.

Ga naar landvanlezen.nl

Leesbevordering in de klas

Leesbevordering in de klas

Een website boordevol tips en ideeën voor leesbevordering in de klas. Per thema is op te zoeken welke boeken je in de les zou kunnen inzetten. Met van elk boek een korte samenvatting, recensie en voorleesfragmenten.

Ga naar leesbevorderingindeklas.nl

 

Leesfeest

Leesfeest

Lezen is een feest! Op deze website vind je informatie over de schrijvers die van het lezen een feestje maken en veel recensies van kinderboeken.

Ga naar leesfeest.nl

 

Leesplein.nl

Leesplein.nl

Alles over kinder- en jeugdboeken en lezen. Voor kinderen van 0 tot 15+.

Ga naar leesplein.nl

LuisterBieb

LuisterBieb

Leerlingen genieten met de gratis LuisterBieb-app van luisterboeken waar en wanneer zij maar willen. Uitgebreide collectie (voor kinderen die lid zijn van De Bieb) met o.a. Boer Boris, De boze heks en Grijze Jager (serie).

Ga naar onlinebibliotheek.nl

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

Omdat voorlezen zo belangrijk is worden elk jaar de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Op de website is informatie te vinden over de prentenboeken die dit jaar in het zonnetje staan en verschillende voorleestips.

Ga naar nationalevoorleesdagen.nl

Pinterest

Pinterest

Tal van ideeën voor leesbevordering en leesplezier. Speciaal voor kinderen, ouders, opa's en oma's, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en alle andere (voor)lezers.

Ga naar onze Pinterestpagina

SchoolWise Portal

SchoolWise Portal

Dé Portal voor kinderen om informatie te zoeken. Gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar. Ook zonder inlogcode kun je gebruik maken van de zoekmachine.

Ga naar SchoolWise

Superboek.nl

Superboek.nl

Gratis gesproken boeken voor kinderen met een leesbeperking.

Ga naar superboek.nl

Wepboek.nl

Wepboek.nl

Op wepboek.nl kunnen geanimeerde prentenboeken bekeken worden. Door gebruik te maken van woorden, beelden, geluiden en de mogelijkheden van multimedia bij de verwerking wordt het taalbegrip nog meer gestimuleerd dan bij een 'gewoon' prentenboek.

Ga naar wepboek.nl