Leesvoer voor kleuters

Leesvoer is speciaal voor kinderen die bijna vier jaar zijn en op het punt staan naar de basisschool te gaan. Zodra uw kind bijna vier jaar is, ontvangt u op het consultatiebureau het gratis Leesvoer-pakket.

Cadeautje voor uw kind

U krijgt op het consultatiebureau het boekje 'Raad eens hoeveel ik van je hou' en een bon waarmee u een gratis Jeugdabonnement voor uw kind kunt afsluiten in De Bieb. Met de bon betaalt u geen inschrijfgeld à € 3,50 voor het Jeugdabonnement.

Naar de basisschool

Leesvoer richt zich op kinderen die bijna vier jaar zijn en op het punt staan naar de basisschool te gaan. Voorlezen aan uw kind is natuurlijk hartstikke leuk maar dat niet alleen. Kinderen die op jonge leeftijd vertrouwd raken met boeken, bouwen een goede woordenschat op. En, heel belangrijk, zij krijgen plezier in taal. Kinderen hebben daar de rest van hun leven baat bij!
Leesvoer is een samenwerkingsverband tussen De Bieb voor de Zaanstreek, de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland, GGD Zaanstreek-Waterland en de Zaanse basisscholen.

Doorgaande leerlijn

Lezen is een onmisbare vaardigheid op school en op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al vroeg in aanraking komen met (voor)lezen en boeken een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid en concentratievermogen. Een voorsprong die zij ook na de basisschoolperiode behouden.

Leesvoer is onderdeel van de doorgaande leerlijn leesplezier en leesbevordering. Deze begint bij BoekStart (in de kinderopvang) en gaat verder met LeesvoerIk lees al! en De Bieb op School.

Alles over voorlezen

Voorleestips, digitale prentenboeken en meer...