Leesvoer voor kleuters

Zodra uw zoon of dochter bijna vier jaar is, ontvangt u van de gemeente de Leesvoer-bon. Met deze bon kunt u bij een van onze vestigingen een gratis Leesvoer-pakket ophalen. Dit pakket bestaat onder andere uit een Leesvoer-lunchbox, een gratis Jeugdabonnement tot 18 jaar en een boekje. Ook betaalt u met de Leesvoer-bon geen inschrijfgeld à € 3,50.

Naar de basisschool

Leesvoer richt zich op kinderen die bijna vier jaar zijn en op het punt staan naar de basisschool te gaan. Voorlezen aan uw kind is natuurlijk hartstikke leuk maar dat niet alleen. Kinderen die op jonge leeftijd vertrouwd raken met boeken, bouwen een goede woordenschat op en, heel belangrijk, krijgen plezier in taal. Daar hebben ze de rest van hun leven baat bij!
Lezen is een onmisbare vaardigheid op school en op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al heel vroeg in aanraking komen met (voor)lezen en boeken een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid en concentratievermogen. Een voorsprong die zij ook na de basisschoolperiode behouden.

Leesvoer is een samenwerkingsverband tussen De Bieb voor de Zaanstreek, de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland, GGD Zaanstreek-Waterland en de Zaanse basisscholen.

Doorgaande leerlijn

Leesvoer is onderdeel van de doorgaande leerlijn leesplezier en leesbevordering. Deze begint bij BoekStart (in de kinderopvang) en gaat verder met LeesvoerIk lees al! en De Bieb op School.