logo debieb

Omdat voorlezen essentieel is voor een goede taalontwikkeling ondersteunt De Bieb ouders die moeite hebben met voorlezen aan hun kinderen. Als vrijwilliger van Voorlezen Thuis komt u bij één of meer gemotiveerde gezinnen waar u aan de ouder/verzorger en het kind laat zien hoe leuk en leerzaam voorlezen is.

Voorlezen Thuis

Door als vrijwilliger structureel voor te lezen bij Zaanse gezinnen versterk je de ouderbetrokkenheid en vergroot je samen met de ouders de taal- en woordenschat ontwikkeling van de kinderen uit het gezin. Door de ouders actief bij het voorlezen te betrekken, worden ouders bewust gemaakt van de positieve effecten die het voorlezen heeft op de (taal)ontwikkeling van hun kind.
U leest als vrijwilliger van Voorlezen Thuis wekelijks voor bij een gezin. Ieder voorleestraject duurt in totaal vijftien weken.

Wat vragen wij?

  • U heeft affiniteit met de doelgroep.
  • U bent voor Voorlezen Thuis minimaal één uur per week beschikbaar (exclusief reistijd).
  • U heeft goede communicatieve vaardigheden.
  • U kunt zelfstandig werken.

U volgt voordat u begint als voorlezer een korte training interactief voorlezen. 

Wat bieden wij?

In ruil voor uw inzet biedt De Bieb u een leuke werkplek, een gratis Bieb-abonnement (t.w.v. € 42) en reiskostenvergoeding. Voorlezers bij een gezin thuis ontvangen ook een vergoeding van € 20 per vier gewerkte weken. Eén keer per jaar organiseert De Bieb een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van De Bieb en ontvangt u een kerstpakket.
Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De Bieb vergoedt de kosten van de VOG.

Direct aanmelden als voorlezer

U kunt zich eenvoudig online aanmelden. Wanneer wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Ook krijgt u meer informatie over de training.


Velden met een * zijn verplicht.


Nieuw bij De Bieb

De Bieb nam Voorlezen Thuis eind 2017 over van Humanitas Zaanstreek.