logo debieb

Zoekmachine

In de zoekmachine van de SchoolWise Portal kunnen leerlingen boeken, websites en filmpjes opzoeken. Alle resultaten worden overzichtelijk gepresenteerd, waarbij zichtbaar is of een boek wel of niet aanwezig is. Zijn er heel veel resultaten bij een zoekopdracht? Dan komt SchoolWise zelf met suggesties om de selectie te verkleinen. Dit kan op onderwerp zijn, op leeftijd, verhalend of informatief. Alle websites waarnaar SchoolWise verwijst zijn betrouwbaar, veilig én kindvriendelijk. Ideaal dus om te gebruiken bij het maken van werkstukken en spreekbeurten.

Verlanglijst

Een leuk boek gevonden, maar het is uitgeleend? Zet het op je verlanglijst! De volgende keer dat de leerling inlogt bij de SchoolWise Portal kan via 'Mijn gegevens' de verlanglijst op worden gezocht om te zien welke boeken hij/zij graag nog eens wilde lenen.

Leeslog

Leerlingen kunnen zien welke boeken ze nu of eerder geleend hebben, via school of privé. Zo kunnen ze een boek eenvoudig terug vinden om er een leeslog van te maken. In het leeslog geven leerlingen kort aan wat ze van een boek vinden. Dat doen ze door sterren te geven en door steekwoorden te kiezen die bij het boek passen.

Kijk in de kast

Via ‘Kijk in de kast’ kunnen leerlingen virtueel in de kast neuzen. Ze kunnen bijvoorbeeld zien welke boeken er allemaal voor hun leeftijd geschikt zijn, of welke strips er allemaal te vinden zijn. Ze kunnen zo’n kast in willekeurige volgorde doorbladeren, maar ze kunnen ook zien wat er het meest wordt uitgeleend of wat de nieuwste titels zijn.

Snuffelen

Bij ‘Snuffelen’ vind je boeken op onderwerp, verhalend én informatief. Handig voor werkstukken en spreekbeurten, maar zeker ook leuk om gewoon te lezen. 

Toppers

Bekijk bij de Toppers de titels die het populairst zijn per groep.

SchoolWise Portal voor de leerkracht

Het Docent menu van de SchoolWise Portal biedt handige mogelijkheden om als leerkracht het lees- en leengedrag van leerlingen te monitoren. Wil je nakijken welke boeken ingeleverd moeten worden bij het volgende bezoek aan de BiebBus of een vestiging van De Bieb? Of wil je weten wat voor soort boeken jouw leerlingen lezen? Via het Docent menu is dit eenvoudig op te zoeken.
Kom je er niet uit? Bekijk onze FAQ SchoolWise Portal voor een stap voor stap uitleg.