Skip to main content

De Klas Leest...

 Samen met de hele klas hetzelfde boek lezen is héél leesbevorderend. Maar hoe kom je aan genoeg dezelfde boeken voor de hele groep? Met De Klas Leest... is het mogelijk om met de hele klas hetzelfde boek te lezen. Voor slechts € 27,50 kun je een kist lenen met 30 exemplaren van dezelfde titel.

Groep 5/6: 'Botje' van Janneke schotveld (uitleentermijn 7 weken)

De vader van Bibi heeft een wolwinkeltje, Op een dag wordt daar een vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt een robot in te zitten, ze heet Botje en is dol op olijfolie en voorgelezen worden. Algauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door iemand met nare bedoelingen. Bibi doet er alles aan om Botje te beschermen. Hier begint een spannend avontuur……

Groep 5/6: 'De Griezels' van Roald Dahl (uitleentermijn 4 weken)

Een echte klassieker uit de categorie ‘hebben je ouders ook gelezen’, en nog steeds hilarisch. Twee chagrijnen maken elkaar en anderen het leven zuur. Lees, lach en geniet van het bizarre verhaal, geschreven door meesterschrijver Roald Dahl.

Groep 5/6: 'De zee kwam door de brievenbus' van Selma Noort (uitleentermijn 4 weken)

Voor een groot deel waargebeurd verhaal over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland. Selma Noort schrijft op zeer kindvriendelijke wijze hoe de zee letterlijk door de brievenbus van Liesje en haar familie kwam. Dit boek sluit perfect aan bij de vakken aardrijkskunde en geschiedenis.

Groep 5/6/7/8: 'Kinderen met een ster' van Martine Letterie (uitleentermijn 4 weken)

Het is oorlog, dat is al vreselijk genoeg. Maar dan krijg je van de ene op de andere dag een ster op je jas genaaid waardoor iedereen ziet dat je Joods bent. Dit overkomt 6 jonge kinderen in dit boek. Hoe verandert hun leven? Een bijzonder en aangrijpend kijkje in de Nederlandse geschiedenis.

Groep 7/8: 'Niet thuis' van Jacques Vriens (uitleentermijn 5 weken)

Een groep pleegkinderen krijgt per ongeluk te horen dat zij niet langer in hun gezinsvervangend tehuis kunnen blijven wonen. Zonder dat de leiding het weet besluiten de kinderen uit protest het huis te ontvluchten om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de nieuwe maatregel.

Groep 7/8: 'De rampzalige avonturen van Herre' van Marte Jongbloed (uitleentermijn 8 weken)

Herres moeder is een nogal bang en beschermend typje. Niet handig als je zoon in het ene na het andere avontuur belandt. In dit boek lees je de vreemde gebeurtenissen rondom Herre, zijn moeder, zijn vriendin en een zeer eigenaardige buurman. Echt rampzalig! Of toch niet zo…?

Groep 7/8: 'Dit ga je niet geloven' van Adam Baron (uitleentermijn 8 weken)

Juf Martin is de leukste juf van de school, maar wie haalt toch die vreselijke streken met haar uit? Timon en Veronica gaan op onderzoek uit. Een geheimzinnig boek met veel humor, dat uitnodigt tot filosofische klassengesprekken.

Groep 8: 'Alaska' van Anna Woltz (uitleentermijn 6 weken)

Als de hond van Parker bij haar weg moet vanwege haar allergische broertje, is ze ontroostbaar. Dan ontdekt Parker dat haar hond nu de hulphond is van epileptische Sven, de jongen uit haar klas met wie ze niks te maken wil hebben. Parker is vastberaden: ze wil haar hond terug. 

Ongeldige invoer
Velden met een * zijn verplicht.