Samen plezier

Kids 0-8

Kijken en luisteren


Bereslimme Boeken

U kunt als lid van De Bieb gratis de digitale prentenboeken van Bereslim thuis bekijken. De bekende prentenboeken speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar stimuleren de taalontwikkeling.

Schooltv.nl (NTR)

Op Schooltv.nl van NTR kunt u digitale prentenboeken, informatieve videoclips, afleveringen van Sesamstraat en liedjes bekijken.

Luisterboeken en dvd's

We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's met films en series. Luisterboeken lenen kinderen gratis met het Jeugdabonnement (tot 18 jaar). Als uw kind een dvd wil lenen kost dat € 2,80 per dvd.

WePboek

WePboeken zijn een serie geanimeerde prentenboeken voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. U kunt de geanimeerde prentenboeken van WePboek thuis bekijken of gratis lenen bij De Bieb.

Luisterboeken

Uw kind geniet met de gratis online Bibliotheek-app van luisterboeken waar en wanneer hij/zij maar wil! Collectie met o.a. titels van Vivian den Hollander, Mirjam Oldenhave en Paul van Loon.

De Voorleeshoek

Speciaal voor kinderen van 0 tot 10 jaar: In de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek.
Gratis voor leden van De Bieb!

Gratis e-books voor kids

Kinderen die lid zijn van De Bieb kunnen gratis 24/7 e-books lenen!

Van voorleesboeken tot weetboeken.

Digitale Voorleestas

Lees mee uit de Digitale Voorleestas met populaire prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.
Samen lezen was nog nooit zo leuk! Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.

Agenda


Donderdag 24 Sep

Van 13:00 tot 14:00
Bristolroodstraat 164, 1503 NZ Zaandam, Nederland

Donderdag 22 Okt

Van 13:00 tot 14:00
Bristolroodstraat 164, 1503 NZ Zaandam, Nederland

Donderdag 22 Okt

Van 19:30 tot 20:30
Zaanstreek, Nederland

Donderdag 19 Nov

Van 13:00 tot 14:00
Bristolroodstraat 164, 1503 NZ Zaandam, Nederland

Cadeautje voor uw kind!

Voor aanstaande ouders

Uw baby kan vanaf de 20e week van de zwangerschap al horen. Vanaf de 24e week kan het kindje al stemmen herkennen en hierop reageren.

Praat en zing tegen uw (partners) buik in uw beste taal. Deze geluiden herkent de baby na de geboorte.

Collectie (voor)lezen


BoekStart

Babyboekjes

Uw baby luistert al vanaf de eerste dag naar uw stem. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van uw kind. Samen plaatjes aanwijzen en benoemen, verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.
Daarom zijn in alle vestigingen van De Bieb BoekStart collecties speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. Wij wassen alle stoffen boekjes en badboekjes nadat u ze heeft teruggebracht.

Spannend, grappig en leuk

Leen gratis e-books

Kinderen kunnen als ze lid zijn van De Bieb gratis duizenden e-books lenen via de online Bibliotheek. De e-books lezen ze op een tablet, smartphone of e-reader. De collectie bestaat uit prentenboeken, leesboeken en weetboeken.

Zo blijft lezen leuk

Makkelijk lezen

Vindt uw kind lezen niet zo makkelijk? Hij/zij is niet alleen. We hebben bij De Bieb voor alle kinderen die lezen een beetje moeilijk vinden boeken. Ze hebben duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden maar wél een leuk verhaal! U herkent de boeken aan de 'Makkelijk lezen' sticker.

Levensecht

Augmented reality (AR) boeken

De leukste kinderboeken komen tot leven dankzij augmented reality (AR). Beleef avonturen met de hoofdpersonen dankzij de gratis apps.

Mediawijsheid

Apps (gratis)

Boekstart

De BoekStart-app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor uw baby, dreumes of kleuter.

iOS (Apple)

Android

Cinekid AppLab

Wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Selectie op leeftijd en categoriën om unieke, leuke en leerzame apps te vinden.

Cinekid Applab

E-books en luisterboeken

Met het Jeugdabonnement van De Bieb leent uw kind gratis e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek-app. Genieten van Boer Boris, Dikkie Dik, Kikker en nog veel meer. Maak gelijk een gratis account aan!

iOS (ApplE)

Android

ScratchJr

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren.

iOS (Apple)

Android

Veilig op internet

Child Focus

Informatie over hoe u als ouder om kunt gaan met internet in uw gezin. O.a. social media, privacy en seksualiteit.

eSafety Kit

Grappige opdrachten voor uw kind om meer te leren over de veiligheidsrisico's van internetten. Daarnaast worden tips gegeven en links naar andere sites.

MediaDiamant

Praktische tips en informatie bij mediaopvoeding. Zo kunt u uw kind helpen om, van kleins af aan, gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.

Mediaopvoeding

Antwoorden op al uw vragen over mediaopvoeding zoals gebruik van sociale media, smartphones en gaming.

Over kinderboeken

de Jeugdbibliotheek

Als uw kind op zoek is naar een lekker leesboek, informatie voor een spreekbeurt, of een leuke activiteit.

Jaap Leest

Recensiesite waar o.a. nieuwe kinderboeken voor 1+ en 4+ worden besproken. Ook kunt u er nieuws lezen, vooral over nominaties en prijzen.

Superboek

Helpt kinderen met een leesbeperking. Superboek biedt boeken en tijdschriften in gesproken vorm, braille of Jumboletter voor alle leeftijden.

De Grote Vriendelijke Podcast

De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Door Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard, kinderboekenrecensent dagblad Trouw.

Cadeautje voor uw kind!

Voor baby's, kleuters en
leerlingen van groep 3