Samen plezier

Voor u en uw kind

Digitale Voorleestas

Lees mee uit de Digitale Voorleestas met populaire prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.
Samen lezen was nog nooit zo leuk! Voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar.
Klik op het boek om de tas op te halen.

Kijken en luisteren


Bereslimme Boeken

(Jeugd)leden van De Bieb kunnen gratis de digitale prentenboeken van Bereslim thuis bekijken. De bekende prentenboeken speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar stimuleren de taalontwikkeling.

Schooltv.nl (NTR)

Op Schooltv.nl van NTR kunt u digitale prentenboeken, informatieve videoclips, afleveringen van Sesamstraat en liedjes bekijken.

Luisterboeken en dvd's

We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's met films en series. Luisterboeken lenen kinderen gratis met het Jeugdabonnement (tot 18 jaar). Als uw kind een dvd wil lenen kost dat € 2,80 per dvd.

Luisterboeken

Uw kind kan met de gratis online Bibliotheek-app altijd en overal genieten van luisterboeken! Collectie met o.a. titels van Vivian den Hollander, Mirjam Oldenhave en Paul van Loon.

De Voorleeshoek

Speciaal voor kinderen van 0 tot 10 jaar: In de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek.
Gratis voor leden van De Bieb!

E-books en luisterboeken voor kids

Kinderen die lid zijn van De Bieb kunnen gratis 24/7 e-books en luisterboeken lenen!

Van voorleesboeken tot weetboeken.

Collectie (voor)lezen


Boekjes voor u en uw baby

Uw baby luistert al vanaf de eerste dag naar uw stem. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van uw kind. Samen plaatjes aanwijzen en benoemen, verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.
Daarom zijn in alle vestigingen van De Bieb BoekStart collecties speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. Wij wassen alle stoffen boekjes en badboekjes nadat u ze heeft teruggebracht.

Makkelijk lezen

Kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden zijn niet alleen. We hebben bij De Bieb boeken voor alle kinderen die lezen een beetje moeilijk vinden. De boeken hebben duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden maar wél een leuk verhaal! U herkent de boeken aan de 'Makkelijk lezen' sticker.

Leen ook gratis e-books

Kinderen kunnen als ze lid zijn van De Bieb gratis duizenden e-books lenen via de online Bibliotheek. De e-books lezen ze op een tablet, smartphone of e-reader. De collectie bestaat uit prentenboeken, leesboeken en weetboeken.

Augmented reality (AR) boeken

De leukste kinderboeken komen tot leven dankzij augmented reality (AR). Beleef avonturen met de hoofdpersonen dankzij de gratis apps.

Voor aanstaande ouders

Uw baby kan vanaf de 20e week van de zwangerschap al horen. Vanaf de 24e week kan het kindje al stemmen herkennen en hierop reageren.

Praat en zing tegen uw (partners) buik in uw beste taal. Deze geluiden herkent de baby na de geboorte.

Mediawijsheid

Apps (gratis) & websites

Boekstart

De BoekStart-app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor uw baby, dreumes of kleuter.

iOS (Apple)

Android

Cinekid AppLab

Wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Selectie op leeftijd en categoriën om unieke, leuke en leerzame apps te vinden.

Cinekid Applab

E-books en luisterboeken

Met het Jeugdabonnement van De Bieb leent uw kind gratis e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek-app. Genieten van Boer Boris, Dikkie Dik, Kikker en nog veel meer. Maak gelijk een gratis account aan!

iOS (ApplE)

Android

Jeugdbibliotheek

In alle jeugdboeken zoeken op leeftijd, vind het boek dat past! Leesboeken op onderwerp, favoriete series, AVI en meer.

Naar Jeugdbibliotheek

Mediagesprek

Deze website is voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. U vindt hier informatie en handige tips om samen met kinderen in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Naar Mediagesprek.nl

ScratchJr

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren.

iOS (Apple)

Android

Veilig op internet

Child Focus

Informatie over hoe u als ouder om kunt gaan met internet in uw gezin. O.a. social media, privacy en seksualiteit.

eSafety Kit

Grappige opdrachten voor uw kind om meer te leren over de veiligheidsrisico's van internetten. Daarnaast worden tips gegeven en links naar andere sites.

MediaDiamant

Praktische tips en informatie bij mediaopvoeding. Zo kunt u uw kind helpen om, van kleins af aan, gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.

Mediaopvoeding

Antwoorden op al uw vragen over mediaopvoeding zoals gebruik van sociale media, smartphones en gaming.

VPN Gids

Overzicht van manieren om uw kind(eren) bescherming te bieden terwijl ze gebruikmaken van het internet. Dossier kwam tot stand met medewerking van professionals op het gebied van cybersecurity, online privacy, pedagogiek en mediawijsheid.

Over kinderboeken

de Jeugdbibliotheek

Als uw kind op zoek is naar een lekker leesboek, informatie voor een spreekbeurt, of een leuke activiteit.

Jaap Leest

Recensiesite waar o.a. nieuwe kinderboeken voor 1+ en 4+ worden besproken. Ook kunt u er nieuws lezen, vooral over nominaties en prijzen.

Superboek

Helpt kinderen met een leesbeperking. Superboek biedt boeken en tijdschriften in gesproken vorm, braille of Jumboletter voor alle leeftijden.

De Grote Vriendelijke Podcast

De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Door Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard, kinderboekenrecensent dagblad Trouw.

Onze partners

Agenda


Donderdag 02 Dec

Van 19:30 tot 20:30
Zaanstreek, Nederland