Skip to main content

Praten en zingen tegen uw kindje

Aanstaande ouders

Boeken tijdens en na de zwangerschap

Uw baby kan vanaf de 20e week van de zwangerschap al horen. Vanaf de 24e week kan het kindje al stemmen herkennen en hierop reageren. Praat en zing tegen uw (partners) buik in uw beste taal. Deze geluiden herkent de baby na de geboorte.

Bijeenkomst
'Taal en voorlezen tijdens en na de zwangerschap'


Al tijdens de zwangerschap leert uw baby taal. Wilt u meer hierover weten en hoe de taalontwikkeling verloopt na de geboorte?
De logopediste van de GGD en de BoekStartcoach van De Bieb verzorgen samen een bijeenkomst waarin ze u alles vertellen over taal tijdens de zwangerschap en daarna. Tijdens deze gratis bijeenkomst vertellen we hoe en wanneer een baby taal leert en op welke manier u dat kunt ondersteunen. Hierbij laten we filmpjes zien, geven we praktische tips en gaan we met elkaar in gesprek. Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de logopediste van de GGD en de BoekStartcoach van De Bieb. Ook uw partner is van harte welkom!

Aanmelden 

De bijeenkomst 'Taal en voorlezen tijdens en na de zwangerschap' vindt plaatst op verschillende momenten:

  • 27 juni 2024 van 19:30 tot 20:30 uur via Teams
  • 19 september 2024 van 19:30 tot 20:30 uur via Teams
  • 28 november 2024 van 19:30 tot 20:30 uur via Teams

U kunt zich eenvoudig online aanmelden.

Bijeenkomst 'Taal en voorlezen tijdens en na de zwangerschap'

Ongeldige invoer
Velden met een * zijn verplicht.

Babyboekjes en prentenboeken


E-books lenen

Leden van De Bieb kunnen gratis e-books lenen voor de allerkleinsten. Collectie met bekende baby- en prentenboeken speciaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

The Reading Corner

The Reading Corner is de nieuwe website van de Voorleeshoek. Speciaal voor kinderen van 0 tot 10 jaar: In de filmpjes van The Reading Corner worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek. Er zijn boeken in meerdere talen beschikbaar.
Gratis voor leden van De Bieb!

Bereslim

(Jeugd)leden van De Bieb kunnen gratis de digitale prentenboeken van Bereslim thuis bekijken. De bekende prentenboeken speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar stimuleren de taalontwikkeling.

Meertalige boekjes

Voorlezen heeft een positief effect op kinderen en het maakt niet uit in welke taal u voorleest!
In onze vestigingen vindt u boekjes (nik-nak) in de talen Arabisch, Turks, Pools, Farsi, Engels, Roemeens en Bulgaars. Daarnaast kunt u een set prentenboeken lenen met een versie in het Nederlands en hetzelfde verhaal in het Turks, Arabisch of Engels.

Handige apps en websites


GroeiGids

Met de GroeiGids-app kunt u vanaf de zwangerschap alles bijhouden voor uw kindje in een 'groeipad'. Ontwikkeling, groei, vaccinaties, kindergebit en kinderziekten, maar ook gebeurtenissen zoals verjaardagen en uitstapjes.

BoekStart

BoekStart-app boordevol video’s en informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor uw baby, dreumes of kleuter in deze app.

Nul tot Taal

De Nul tot Taal-app bevat makkelijke en toepasbare taaltips om een goede taalontwikkeling te stimuleren.

App voor iOS

App voor Android

GGD Zaanstreek-Waterland

De Jeugdgezondheid van GGD Zaanstreek-Waterland ondersteunt ouders, verzorgers en kinderen bij het opvoeden en opgroeien, vanaf de zwangerschap tot 18 jaar. 

Filmpjes


Voorlezen: Samen plezier!

Ons complete aanbod op het gebied van voorlezen.

Plezier voor u en uw kind.