Skip to main content

Leeskringkoffer

U kunt via De Bieb met uw leeskring een speciale leeskringkoffer bestellen met zeven exemplaren van één boek, achtergrondinformatie over het boek en de auteur. 

Lenen met uw leeskring

De leeskringkoffer kunt u voor 6 weken lenen. Houd u er rekening mee dat u zich eerst moet aanmelden via de website van ProBiblio (leverancier van leeskringkoffers) om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Uw account wordt geactiveerd en u ontvangt een bevestiging met login per mail. Nu kunt u zien welke titels er beschikbaar zijn in uw regio en selecteren op titel, auteur of thema en boekenpakketten reserveren.
U ontvangt van ProBiblio een e-mail wanneer de gevraagde boeken voor u klaar staan. U kunt de koffer op werkdagen na 14:00 uur ophalen bij de klantenservice in De Bieb.
Lenen van een leeskringkoffer kost € 20,50 per koffer in 2023/2024.

Voorwaarden lenen leeskringkoffer

Wij attenderen u op een aantal (nieuwe) voorwaarden rond het lenen van leeskringkoffers via De Bieb.

  • Bij het ophalen van de leeskringkoffer moet het leengeld à € 20,50 direct per PIN worden voldaan. Kijk voor de tijden waarop de klantenservice aanwezig is op debieb.nl/klantenservice.
  • Als een leeskringkoffer na inleveren incompleet blijkt te zijn en/of beschadigde boeken worden aangetroffen dan worden de kosten voor vervanging bij de leeskring in rekening gebracht.
  • Een leeskringkoffer kan tot 3 weken voor de leverdatum kosteloos worden geannuleerd. Na deze termijn wordt € 20,50 leengeld in rekening gebracht.
  • Lever de boeken weer op tijd in bij De Bieb. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd. Als een leeskringkoffer te laat wordt ingeleverd berekenen wij € 0,40 telaatgeld per dag (met een maximum van € 20,50 per koffer).

Boekenlijst 2022-2023

U kunt de boekenlijst voor leesclubs 2022-2023 met beschikbare titels voor uw leeskring online raadplegen via de website www.mijnleesclub.nl. Nieuwe titels die toegevoegd worden, zijn voor leeskringen ook direct te zien en te reserveren.

Tip: Vaak zijn er ook luisterboeken beschikbaar in De Bieb of via de online Bibliotheek. U kunt van beide diensten gebruik maken op de persoonlijke pasjes van de leeskringleden.

Lid worden van een leeskring

Wilt u lid worden van een leeskring? Neem dan contact op met Stichting Senia.