logo debieb

Wilt u graag met andere mensen praten over een boek dat u heeft gelezen? Meer informatie krijgen over het boek en de schrijver? Dan is een leeskring wellicht iets voor u!
De Bieb ondersteunt leeskringen door van één boek zeven exemplaren te leveren. De boeken zitten in een leeskringkoffer die de leeskring voor 6 weken leent.
Wij informeren u graag over:

Lenen met uw Leeskring

U kunt uw leeskring via het aanmeldingsformulier voor leeskringen opgeven bij De Bieb. Lever het ingevulde formulier in bij de klantenservcie in een van onze vestigingen (op werkdagen vanaf 14:00 uur) of mail ons het formulier via ons contactformulier.
Op dit formulier kunt u ook met uw leeskring aangeven welke boeken u wilt lenen. Bekijk de beschikbare titels op de Boekenlijst voor Leeskringen 2018-2019. U ontvangt een e-mail zodra de gevraagde boeken voor u klaarstaan.
De boeken komen in een koffer met een informatiemap over de auteur en het boek. U kunt de koffer op werkdagen na 14:00 uur (De Bieb Zaandam na 13:00 uur) ophalen en inleveren in De Bieb. Lenen van een leeskringkoffer kost € 17,50 in 2019.

Wij attenderen u erop dat wij uw aanvragen alleen in behandeling kunnen nemen als uw e-mailadres bij ons bekend is.

Boekenlijst 2018-2019

U kunt de Boekenlijst voor Leeskringen 2018-2019 met beschikbare titels voor uw Leeskring online raadplegen. Deze lijst omvat circa 600 titels en het aanbod bestaat uit:

  • Nederlandse en in het Nederlands vertaalde romans
  • Reisverhalen 
  • Biografieën
  • Poëziekoffers (rondom zeven stromingen in de poëzie) 
  • Koffers met boeken geïnspireerd op vijf multiculturele thema's: multicultureel Nederland, vluchteling/banneling, positie van de vrouw tussen twee culturen en familieverbanden

Het gaat om zowel actuele titels als klassiekers. Bovendien wordt de lijst jaarlijks geactualiseerd en aangevuld.
Tip: Vaak zijn er ook luisterboeken beschikbaar in De Bieb. Deze kunnen niet via de Leeskringservice worden geleend, maar natuurlijk wel op de persoonlijke pasjes van de leden.

Lid worden van een Leeskring

Wilt u lid worden van een leeskring in de Zaanstreek? Neem dan contact op met Senia.