Planning

De planning is dat de website van ProBiblio rond de zomer live gaat (exacte datum volgt nog) zodat u digitaal boeken kunt bestellen voor het nieuwe seizoen vanaf september 2022.

Let op! In augustus worden er geen leeskringkoffers geleverd i.v.m. de overgang tussen de systemen. 

Lenen met uw leeskring

U kunt via De Bieb met uw leeskring een speciale leeskringkoffer bestellen met zeven exemplaren van één boek, achtergrondinformatie over het boek en de auteur. De leeskringkoffer kunt u voor 6 weken lenen. Houd u er rekening mee dat u zich eerst moet aanmelden via de website van ProBiblio (leverancier van leeskringkoffers) om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Uw account wordt geactiveerd en u ontvangt een bevestiging met login per mail. Nu kunt u zien welke titels er beschikbaar zijn in uw regio en selecteren op titel, auteur of thema en boekenpakketten reserveren.
U ontvangt van ProBiblio een e-mail wanneer de gevraagde boeken voor u klaar staan. U kunt de koffer op werkdagen na 14:00 uur ophalen bij de klantenservice in De Bieb.
Lenen van een leeskringkoffer kost € 19,00 per koffer in 2022/2023.

Voorwaarden lenen leeskringkoffer

Wij attenderen u op een aantal (nieuwe) voorwaarden rond het lenen van leeskringkoffers via De Bieb.

  • Bij het ophalen van de leeskringkoffer moet het leengeld à € 19,00 direct per PIN worden voldaan. Kijk voor de tijden waarop de klantenservice aanwezig is op debieb.nl/klantenservice.
  • Als een leeskringkoffer na inleveren incompleet blijkt te zijn en/of beschadigde boeken worden aangetroffen dan worden de kosten voor vervanging bij de leeskring in rekening gebracht.
  • Een leeskringkoffer kan tot 3 weken voor de leverdatum kosteloos worden geannuleerd. Na deze termijn wordt € 19,00 leengeld in rekening gebracht.
  • Lever de boeken weer op tijd in bij De Bieb. Zo ontvangt de volgende leesclub het boek ook weer op tijd. Als een leeskringkoffer te laat wordt ingeleverd berekenen wij € 0,40 telaatgeld per dag (met een maximum van € 19,00 per koffer).

Boekenlijst 2022-2023

U kunt de boekenlijst voor leesclubs 2022-2023 met beschikbare titels voor uw leeskring online raadplegen via de website www.mijnleesclub.nl. Nieuwe titels die toegevoegd worden, zijn voor leeskringen ook direct te zien en te reserveren.

Tip: Vaak zijn er ook luisterboeken beschikbaar in De Bieb of via de online Bibliotheek. U kunt van beide diensten gebruik maken op de persoonlijke pasjes van de leeskringleden.

Lid worden van een leeskring

Wilt u lid worden van een leeskring? Neem dan contact op met Stichting Senia.