Leeskringen

U kunt via De Bieb met uw leeskring een speciale leeskringkoffer bestellen met zeven exemplaren van één boek, achtergrondinformatie over het boek en de auteur. De leeskringkoffer kunt u voor 6 weken lenen.

Lenen met uw leeskring

Als u met uw leeskring gebruik wilt maken van de leeskringkoffer kunt u zich via ons contactformulier opgeven. Houd u er rekening mee dat u een e-mailadres moet hebben om gebruik te kunnen maken van deze dienst.
Een reserveringsformulier waarop u kunt aangeven welke boeken u wilt lenen met de leeskring kunt u aanvragen via ons contactformulier. U ontvangt een e-mail wanneer de gevraagde boeken voor u klaar staan. U kunt de koffer op werkdagen na 12:00 uur ophalen bij de klantenservice in De Bieb.
Lenen van een leeskringkoffer kost € 17,50 per koffer in 2021/2022.

Voorwaarden lenen leeskringkoffer

Wij attenderen u op een aantal voorwaarden rond het lenen van leeskringkoffers via De Bieb.

  • Bij het ophalen van de leeskringkoffer moet het leengeld à € 17,50 direct per PIN worden voldaan. Kijk voor de tijden waarop de klantenservice aanwezig is op debieb.nl/klantenservice.
  • Als een leeskringkoffer na inleveren incompleet blijkt te zijn en/of beschadigde boeken worden aangetroffen dan worden de kosten voor vervanging bij de leeskring in rekening gebracht.
  • Een leeskringkoffer kan tot 3 weken voor de leverdatum kosteloos worden geannuleerd. Na deze termijn wordt € 17,50 leengeld in rekening gebracht.

Boekenlijst 2021-2022

U kunt de Boekenlijst voor Leeskringen 2021-2022 met beschikbare titels voor uw leeskring online raadplegen. Deze lijst omvat circa 600 titels en het aanbod bestaat o.a. uit:

  • Nederlandse en in het Nederlands vertaalde romans
  • Reisverhalen 
  • Biografieën

Het gaat om zowel actuele titels als klassiekers. Bovendien wordt de lijst jaarlijks geactualiseerd en aangevuld.
Tip: Vaak zijn er ook luisterboeken beschikbaar in De Bieb of via de online Bibliotheek. U kunt van beide diensten gebruik maken op de persoonlijke pasjes van de leeskringleden.

Lid worden van een leeskring

Wilt u lid worden van een leeskring? Neem dan contact op met Stichting Senia.