Leeskringen

Wilt u graag met andere mensen praten over een boek dat u heeft gelezen? Meer informatie krijgen over het boek en de schrijver? Dan is een leeskring wellicht iets voor u!

De Bieb ondersteunt leeskringen door van één boek zeven exemplaren te leveren. De boeken zitten in een leeskringkoffer die de leeskring voor 6 weken leent.
Wij informeren u graag over:

Lenen met uw Leeskring

U kunt bij de klantenservice van De Bieb op werkdagen na 14:00 uur (De Bieb Zaandam na 13:00 uur) een reserveringsformulier aanvragen. Op dit formulier kunt u met uw leeskring aangeven welke boeken u wilt lenen. U ontvangt een e-mail wanneer de gevraagde boeken voor u gereed staan.
De boeken komen in een koffer met een informatiemap over de auteur en het boek. U kunt de koffer op werkdagen na 14:00 uur (De Bieb Zaandam na 13:00 uur) ophalen in De Bieb. Lenen van een leeskringkoffer kost in 2020/2021 € 17,50.

Als u met uw Leeskring gebruik wilt maken van deze service kunt u zich via een aanmeldingsformulier opgeven bij De Bieb. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier.

Boekenlijst 2020-2021

U kunt de Boekenlijst voor Leeskringen 2020-2021 met beschikbare titels voor uw Leeskring online raadplegen. Deze lijst omvat circa 600 titels en het aanbod bestaat uit:

  • Nederlandse en in het Nederlands vertaalde romans
  • Reisverhalen 
  • Biografieën
  • Poëziekoffers (rondom zeven stromingen in de poëzie) 
  • Koffers met boeken geïnspireerd op vijf multiculturele thema's: multicultureel Nederland, vluchteling/banneling, positie van de vrouw tussen twee culturen en familieverbanden

Het gaat om zowel actuele titels als klassiekers. Bovendien wordt de lijst jaarlijks geactualiseerd en aangevuld.
Tip: Vaak zijn er ook luisterboeken beschikbaar in De Bieb. Deze kunnen op de persoonlijke pasjes van de leden geleend worden.

Lid worden van een Leeskring

Wilt u lid worden van een leeskring in de Zaanstreek? Neem dan contact op met Senia.