Met deze sites en apps houd je internetten leuk en veilig. Handige sites voor spreekbeurt of werkstuk.
Gratis bij je abonnement
E-books
Met het Jeugdabonnement van De Bieb leen je gratis e-books. Leesboeken van Lincoln Peirce, Anna Woltz, John Flanagan en meer. Maak nu een account aan in de online Bibliotheek-app of onlinebibliotheek.nl/e-books.
Met de online Bibliotheek-app kun je waar en wanneer je maar wil genieten van luisterboeken. Collectie met gratis, premium- en promotietitels. O.a. Elvis Watt, De Grijze Jager en Het leven van een Loser.
Wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Selectie op leeftijd en categoriën om unieke, leuke en leerzame apps te vinden.
In alle jeugdboeken zoeken op leeftijd, vind het boek dat past! Boeken met informatie voor een werkstuk of spreekbeurt, leesboeken op onderwerp, populaire series en meer.
Wanneer je ziek bent kan lezen over iemand met dezelfde aandoening niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen. Lees je beter helpt je daarbij.
Superboek helpt kinderen met een leesbeperking. Superboek biedt boeken en tijdschriften in gesproken vorm, braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Tot 18 jaar gratis.
Met Yoleo kies je via de website (of app) een boek dat je wil lezen. Terwijl je leest, wordt de tekst ook voorgelezen. Gratis als je lid van De Bieb bent!
Op Meldknop.nl vind je informatie over en hulp bij internetproblemen. Ze geven je informatie om te kijken of je het probleem zelf kunt oplossen. Kom je er zelf niet uit? Dan verwijzen ze door naar de juiste organisatie.
Hier krijg je antwoord op al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die respectvol met jouw gegevens omgaan.
Op esafetykit.net kan je grappige opdrachten doen om meer te leren over de veiligheidsrisico's van internetten. Daarnaast worden tips gegeven en links naar andere sites.
Een site vol met links naar websites, filmpjes en apps voor kinderen. Omdat het leuk is of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.
Gebruik de SchoolWise Portal van jouw school thuis. Zoek naar boeken, websites en filmpjes voor je werkstuk of stuur leestips naar je vrienden. Probeer als onderwerp voor je zoekopdracht ook eens kinderlezingen. Dezelezingen zijn gemaakt door NEMO over verschillende onderwerpen.
Site met betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt: boeken, filmpjes en websites. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2.
WikiKids is de Nederlandstalige internet-encyclopedie voor en door kinderen. Je kunt er informatie vinden maar ook leren hoe je zelf een artikel schrijft.
Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books en luisterboeken lenen! De e-books kun je lezen op je tablet, smartphone of e-reader. Kies uit de leukste leesboeken, weetboeken en Engelse boeken. Jouw gratis account maak je aan via: onlinebibliotheek.nl/e-books of in de online Bibliotheek-app.
Vind je lezen niet zo makkelijk? Je bent niet alleen. We hebben bij De Bieb voor alle kinderen die lezen een beetje moeilijk vinden boeken. Ze hebben duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden maar wèl een leuk verhaal! Je herkent de boeken aan de 'Makkelijk lezen' sticker.
De leukste boeken komen tot leven dankzij augmented reality (AR). Ga jij op avontuur met de hoofdpersonen? Je laat met de gratis apps draken vliegen, insecten krioelen en dino's rondlopen.
We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's met films en series die je kunt lenen. Luisterboeken leen je gratis met je Jeugdabonnement (tot 18 jaar). Als je een dvd wilt lenen betaal je € 2,80 per dvd.
Je geniet met de gratis online Bibliotheek-app van luisterboeken waar en wanneer jij wilt! Plezier met o.a. Dolfje Weerwolfje, Mees Kees en De hele erge Ellie en nare Nellie.