Lekker lezen, luisteren en kijken

Jeugd 8-12

Gratis bij je abonnement!

E-books

Met het Jeugdabonnement van De Bieb leen je gratis e-books. Leesboeken van Lincoln Peirce, Anna Woltz, John Flanagan en meer. Maak nu een account aan in de online Bibliotheek-app of onlinebibliotheek.nl/e-books.

Luisterboeken

Met de online Bibliotheek-app kun je waar en wanneer je maar wil genieten van luisterboeken. Collectie met gratis, premium- en promotietitels. O.a. Elvis Watt, De Grijze Jager en Het leven van een Loser.

Gratis wifi & internet

Als je lid bent van De Bieb kun je gratis gebruik maken van onze pc's met internet en Word, Excel en PowerPoint.

Voor ons wifi-netwerk 'De Bieb publiek' heb je geen wachtwoord nodig. Gratis wifi is ook beschikbaar als je geen lid bent van De Bieb.

Handige websites en apps

Met deze sites en apps houd je internetten leuk en veilig. Handige sites voor spreekbeurt of werkstuk.

Leuk & Handig


Booqees

Met een abonnement op Booqees kun je digitaal leuke kinderboeken lezen.

Cinekid App Lab

Wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Selectie op leeftijd en categoriën om unieke, leuke en leerzame apps te vinden.

JaapLeest

Recensiesite waar o.a. nieuwe kinderboeken voor 8+, 10+ en12+ worden besproken. Ook kunt je er nieuws lezen, vooral over nominaties en prijzen.

Jeugdbibliotheek

In alle jeugdboeken zoeken op leeftijd, vind het boek dat past! Boeken met informatie voor een werkstuk of spreekbeurt, leesboeken op onderwerp, populaire series en meer.

Junior Einstein

Wil je graag wat extra oefenen met de dingen die je op school leert? Dat kan met Junior Einstein. Gratis als je lid van De Bieb bent!

Ko de Kraker

Kinderen leren met Ko de Kraker de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd.

Lees je beter

Wanneer je ziek bent kan lezen over iemand met dezelfde aandoening niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen. Lees je beter helpt je daarbij.

SuperBoek

Superboek helpt kinderen met een leesbeperking. Superboek biedt boeken en tijdschriften in gesproken vorm, braille of Jumboletter voor alle leeftijden. Tot 18 jaar gratis.

Yoleo

Met Yoleo kies je via de website (of app) een boek dat je wil lezen. Terwijl je leest, wordt de tekst ook voorgelezen. Gratis als je lid van De Bieb bent!

Veilig op internet


Meldknop

Op Meldknop.nl vind je informatie over en hulp bij internetproblemen. Ze geven je informatie om te kijken of je het probleem zelf kunt oplossen. Kom je er zelf niet uit? Dan verwijzen ze door naar de juiste organisatie. 

De Internetvrijheid Toolbox

Hier krijg je antwoord op al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die respectvol met jouw gegevens omgaan.

eSafety Kit

Op esafetykit.net kan je grappige opdrachten doen om meer te leren over de veiligheidsrisico's van internetten. Daarnaast worden tips gegeven en links naar andere sites.

Laat je niet hack maken

Een handleiding hoe je jezelf kunt beschermen tegen hackers.

Zoek & Vind


Jeugdbieb

Een site vol met links naar websites, filmpjes en apps voor kinderen. Omdat het leuk is of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

SchoolWise Portal

Gebruik de SchoolWise Portal van jouw school thuis. Zoek naar boeken, websites en filmpjes voor je werkstuk of stuur leestips naar je vrienden. Probeer als onderwerp voor je zoekopdracht ook eens kinderlezingen. Deze lezingen zijn gemaakt door NEMO over verschillende onderwerpen.

Animaties

Animaties over heel veel verschillende onderwerpen. Handig voor werkstukken en spreekbeurten bijvoorbeeld bij natuurkunde, scheikunde of biologie.

NEMO Science Museum

Ontdek thuis de wereld om je heen met proefjes, testjes en informatie van NEMO.

Webdetective

Je leert op deze website de juiste vragen te stellen en kritisch naar informatie te kijken als je zoekt op internet.

Werkstukken & Spreekbeurten

Site met betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt: boeken, filmpjes en websites. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2.

Wikikids

WikiKids is de Nederlandstalige internet-encyclopedie voor en door kinderen. Je kunt er informatie vinden maar ook leren hoe je zelf een artikel schrijft.

Nóg meer speciaal voor jou!

Leen gratis e-books en luisterboeken

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books en luisterboeken lenen! Lees en luister op je smartphone of tablet. Kies uit de leukste leesboeken, weetboeken en Engelse boeken.
Jouw gratis account maak je aan via de online Bibliotheek-app of onlinebibliotheek.nl/e-books (voor e-reader).

Makkelijk lezen

Vind je lezen niet zo makkelijk? Je bent niet alleen. We hebben bij De Bieb voor alle kinderen die lezen een beetje moeilijk vinden boeken. Ze hebben duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden maar wèl een leuk verhaal! Je herkent de boeken aan de 'Makkelijk lezen' sticker.

Augmented reality (AR) boeken

De leukste boeken komen tot leven dankzij augmented reality (AR). Ga jij op avontuur met de hoofdpersonen? Je laat met de gratis apps draken vliegen, insecten krioelen en dino's rondlopen.

Dvd's en luisterboeken

We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's met films en series die je kunt lenen. Luisterboeken leen je gratis met je Jeugdabonnement (tot 18 jaar). Als je een dvd wilt lenen betaal je € 2,80 per dvd. 

Leen gratis e-books

Ben je lid van De Bieb?
Dan kun je gratis 24/7 e-books lenen!

Van avonturenboeken tot grappige verhalen en griezelseries.