Alles voor jou

Jong 12+

Young adult

voor 15 jaar en ouder

Young adult boeken staan in een aparte kast. Je herkent deze thrillers, detectives, fantasy, sciencefiction, chicklit en romantische boeken aan de D op het etiketje. Veel leesplezier!

pssst... je kunt natuurlijk ook Young Adult e-books lenen via De Bieb.

Gratis e-books

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books en luisterboeken lenen! Je leent 24/7 en je kunt gelijk lezen of luisteren. Jouw gratis account maak je aan in de online Bibliotheek-app of via onlinebibliotheek.nl/e-books.
Voor het aannmaken van je gratis account heb je je pasnummer nodig en het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij Mijn menu.

Lezen voor je lijst

Lezen voor de lijst 12-15 jaar

Je vindt hier titellijsten en algemene informatie. Ook kun je hier je leesniveau bepalen met de niveautest en krijg je direct leestips!

Lezen voor de lijst 15-18 jaar

Bekijk hier titellijsten en algemene informatie. Wil je je leesniveau bepalen? Doe dan de niveautest en krijg direct leestips!

online Bibliotheek

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis e-books en luisterboeken lenen! Leen 24/7 titels die je direct kunt lezen en beluisteren op je telefoon of tablet, óók voor je lijst. Bekijk het hele aanbod en maak je gratis account aan in de gratis online Bibliotheek-app.
Voor lezen op je e-reader maak je een account aan op onlinebibliotheek.nl/e-books.

Plekje om te studeren?

Bij ons kun je gratis gebruikmaken van studieplekken met wifi of de pc’s. Je hoeft niet eens lid te zijn!
Zien we je snel?

 

Nog meer...

online Bibliotheek

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis e-books en luisterboeken lenen! Leen 24/7 titels die je direct kunt lezen en beluisteren op je telefoon of tablet, óók voor je lijst. Bekijk het hele aanbod en maak je gratis account aan in de gratis online Bibliotheek-app.
Voor lezen op je e-reader maak je een account aan op onlinebibliotheek.nl/e-books.

Scholieren.com

Scholieren.com helpt jou om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Op een inspirerende, eerlijke en toegankelijke manier.

Chicklit.nl

Chicklit.nl is jouw Personal Assistant op het gebied van boeken, series, films en games. Wij geven je alle inspiratie en tips die je zoekt. Netflix tips nodig? Welk YA boek is aanrader? Een spannende thriller nodig? Een nieuwe serie bingewachten? Hiervoor ben je bij Chicklit.nl aan het juiste adres!

De Leesfabriek

Om de een af andere reden lijkt het of lezen met plezier ophoudt als je zo’n 15, 16 jaar bent. Maar niets is minder waar. Er zijn steeds meer leuke, mooie en spannende boeken, die vaak geschreven zijn door jonge schrijvers, en met veel plezier gelezen worden door jongeren. De Leesfabriek blogt, maakt filmpjes en foto’s, kletst met schrijvers.

Boekenzoeker

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!

AlleExamens

Via AlleExamens staan alle examens vanaf 1999 op een rij en kun je gericht zoeken op onderwerp door te zoeken in alle examens tegelijk. Alles is gratis en zonder inloggen te bekijken.

Examenblad

Examenblad.nl is de officiële website voor de examens in het voortgezet onderwijs (vo). Je vindt hier informatie over de centrale examens van vmbo, havo en vwo.

Speciaal voor jou

4you!

Vind je lezen moeilijk, saai of zoek je informatie voor je werkstuk? Dan is 4you! - een speciale collectie in De Bieb - echt iets voor jou!

Slim zoeken!

Je zoekt bij 4you! heel makkelijk bij de thema's met elk een eigen kleur. Ben je bijvoorbeeld gek op dieren? Dan kijk je bij Dieren en Natuur (groen). Of ben je meer van de techniek? Dan kijk je bij Computers en Techniek (rood).

Wat vind je bij 4you!

  • leesboeken
  • informatieboeken
  • stripboeken
  • luisterboeken
  • dvd's

Locaties 4you!

Je kunt 4you! in De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie vinden.

Kijken en luisteren

We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's (films en series) voor jeugd en volwassenen. Luisterboeken kun je gratis lenen met je Jeugdabonnement (tot 18 jaar) en alle andere abonnementen. Als je een dvd wilt lenen betaal je € 2,80 per dvd.

Nóg meer luisterboeken

In de online Bibliotheek-app kun je nog meer luisterboeken lenen. Lekker luisteren op je smartphone of tablet!

Gratis wifi & internet

Als je lid bent van De Bieb kun je in alle vestigingen gratis de pc’s met internettoegang en Word, Excel en PowerPoint gebruiken.
Je kunt printen en scannen.
Gratis wifi is altijd beschikbaar, ook als je geen lid bent van De Bieb. Je maakt direct verbinding met ons wifi-netwerk 'De Bieb publiek'.