Alles voor jou

Jong 12+

Young adult

voor 15 jaar en ouder

Young adult boeken staan in een aparte kast. Je herkent deze thrillers, detectives, fantasy, sciencefiction, chicklit en romantische boeken aan de D op het etiketje. Veel leesplezier!

pssst... je kunt natuurlijk ook Young Adult e-books lenen via De Bieb.

Lezen voor je lijst


Lezen voor je lijst, wie kan hier nou geen hulp bij gebruiken? We helpen je natuurlijk graag met het vinden van een geschikt boek in een van onze vestigingen.

E-books lenen

Je kunt als je lid bent van De Bieb ook gratis duizenden e-books lenen! Leen 24/7 e-books die je direct kunt lezen, óók voor je lijst. De e-books zijn te lezen op je tablet, smartphone, pc of e-reader.
Bekijk het hele aanbod en maak je gratis account aan in de gratis online Bibliotheek-app of via onlinebibliotheek.nl/e-books.

Handige websites

 We raden je wel aan om bij je docent na te vragen of je het door jou gekozen boek mag gebruiken.

Lid worden

Ben je nog geen 18? Dan kun je een gratis lid worden van De Bieb met het Jeugdabonnement! Je betaalt alleen eenmalig € 3,50 inschrijfkosten. Je kunt met het Jeugdabonnement een combinatie van maximaal 10 artikelen lenen.
Vanaf 18 jaar kun je kiezen voor een van onze andere abonnementen.

Gratis e-books

Je kunt als je lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books en luisterboeken lenen! Je leent 24/7 en je kunt gelijk lezen of luisteren. Jouw gratis account maak je aan in de online Bibliotheek-app of via onlinebibliotheek.nl/e-books.
Voor het aannmaken van je gratis account heb je je pasnummer nodig en het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij Mijn menu.

4You!


Speciaal

Denk je vaak 'Waar vind ik nou een leuk boek'? Vind je lezen moeilijk, saai of zoek je informatie voor je werkstuk? Dan is 4you! - een speciale collectie in De Bieb - echt iets voor jou!

Slim zoeken!

Je zoekt bij 4you! heel makkelijk bij de acht thema's met elk een eigen kleur. Ben je bijvoorbeeld gek op dieren? Dan kijk je bij Dieren en Natuur (groen). Of ben je meer van de techniek? Dan kijk je bij Computers en Techniek (rood). De dvd's en luisterboeken staan erbij op een eigen meubel.

Wat vind je bij 4you!

  • leesboeken
  • informatieboeken
  • stripboeken
  • luisterboeken
  • dvd's

 We raden je wel aan om bij je docent na te vragen of je het door jou gekozen boek mag gebruiken.

Locaties 4you!

Je kunt 4you! in De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie vinden.

Gratis WiFi & Internet

Als je lid bent van De Bieb kun je in alle vestigingen gratis de pc’s met internettoegang en Word, Excel en PowerPoint gebruiken.
Je kunt tegen betaling printen en gratis scannen.
Gratis WiFi is altijd beschikbaar,  ook als je geen lid bent van De Bieb. Je maakt direct verbinding met ons WiFi netwerk 'De Bieb publiek'.

Meer...


Films, series en luisterboeken

Kijken en luisteren

We hebben in al onze vestigingen luisterboeken en dvd's (films en series) voor jeugd en volwassenen. Luisterboeken kun je gratis lenen met je Jeugdabonnement (tot 18 jaar) en alle andere abonnementen. Als je een dvd wilt lenen betaal je € 2,80 per dvd.

Gratis

Oefenen voor je examen

Reserveer een studieplek

Wil je gebruikmaken van de gratis studieplekken en pc’s in De Bieb?

 

Bel of stuur een WhatsApp berichtje naar (075) 617 22 52 om te reserveren.