Skip to main content

Jong 12+


Wil je altijd en overal van jouw favoriete verhalen genieten? Dat kan! Je kunt met je Jeugdabonnement van De Bieb voor de Zaanstreek gratis onbeperkt e-books, luisterboeken en tijdschriften lenen bij de online Bibliotheek.
Ben je 11 t/m 17 jaar? Dan kun je ook kiezen voor een gratis Digitaal Jeugdabonnement van de bibliotheek.

Lezen voor je lijst


Lezen voor de lijst 12-15 jaar

Je vindt hier titellijsten en algemene informatie. Ook kun je hier je leesniveau bepalen met de niveautest en krijg je direct leestips!

Lezen voor de lijst 15-18 jaar

Bekijk hier titellijsten en algemene informatie. Wil je je leesniveau bepalen? Doe dan de niveautest en krijg direct leestips!

Grijp nooit mis...

Op zoek naar die ene titel die je moet lezen voor school? Leen de titel als e-book of luisterboek en je grijpt nooit mis! Leen 24/7 titels bij de online Bibliotheek. Maak meteen je gratis account aan in de online Bibliotheek-app en lees of luister lekker op je telefoon of tablet.
Voor lezen op je e-reader maak je een account aan op onlinebibliotheek.nl.

Plekje om te studeren?

Bij ons kun je gratis gebruikmaken van studieplekken met wifi of de pc’s.

Je hoeft niet eens lid te zijn!  Zien we je snel?

Nog meer...


Scholieren.com

Scholieren.com helpt jou om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Op een inspirerende, eerlijke en toegankelijke manier.

Chicklit.nl

Chicklit.nl is jouw Personal Assistant op het gebied van boeken, series, films en games. Wij geven je alle inspiratie en tips die je zoekt. Netflix tips nodig? Welk YA boek is aanrader? Een spannende thriller nodig? Een nieuwe serie bingewachten? Hiervoor ben je bij Chicklit.nl aan het juiste adres!

De Leesfabriek

Om de een af andere reden lijkt het of lezen met plezier ophoudt als je zo’n 15, 16 jaar bent. Maar niets is minder waar. Er zijn steeds meer leuke, mooie en spannende boeken, die vaak geschreven zijn door jonge schrijvers, en met veel plezier gelezen worden door jongeren. De Leesfabriek blogt, maakt filmpjes en foto’s, kletst met schrijvers.

Boekenzoeker

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!

AlleExamens

Via AlleExamens staan alle examens vanaf 1999 op een rij en kun je gericht zoeken op onderwerp door te zoeken in alle examens tegelijk. Alles is gratis en zonder inloggen te bekijken.

Examenblad

Examenblad.nl is de officiële website voor de examens in het voortgezet onderwijs (vo). Je vindt hier informatie over de centrale examens van vmbo, havo en vwo.

Theorie.nl

Oefen gratis voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. En vergroot zo je kans om je theorie-examen te halen! Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van De Bieb.

Speciaal voor jou


4you!

Vind je lezen moeilijk, saai of zoek je informatie voor je werkstuk? Dan is 4you! - een speciale collectie in De Bieb - echt iets voor jou!

Slim zoeken!

Je zoekt bij 4you! heel makkelijk bij de thema's met elk een eigen kleur. Ben je bijvoorbeeld gek op dieren? Dan kijk je bij Dieren en Natuur (groen). Of ben je meer van de techniek? Dan kijk je bij Computers en Techniek (rood).

Wat vind je bij 4you!

  • leesboeken
  • informatieboeken
  • stripboeken

Locaties 4you!

Je kunt 4you! in De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie vinden.

Luisterboeken

In de online Bibliotheek-app kun je luisterboeken lenen. Lekker luisteren op je smartphone of tablet!

Gratis wifi & internet

Als je lid bent van De Bieb kun je in alle vestigingen gratis de pc’s met internettoegang en Word, Excel en PowerPoint gebruiken.
Je kunt printen en scannen.
Gratis wifi is altijd beschikbaar, ook als je geen lid bent van De Bieb. Je maakt direct verbinding met ons wifi-netwerk 'De Bieb publiek'.