Op de hoogte

Nieuws

Laatste nieuws

Voorlezen op school/kinderopvang?

Omdat zowel lezen als voorlezen goed zijn voor de taalontwikkeling van kinderen ondersteunt De Bieb Zaanse basisscholen en kinderopvang met voorleesactiviteiten. Voor deze voorleesactiviteiten zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. 

Lees meer

Ayten 'kan de wereld aan' dankzij taalcoaching

We feliciteren Ayten met het behalen van het Staatsexamen NT2 op de onderdelen spreken, luisteren en schrijven. Ayten werd bij de voorbereiding op het examen in De Bieb Krommenie begeleid door TaalCoach Sandra. Beiden kijken zeer tevreden terug op het coachingtraject.

Lees meer

De Bieb Oostzaan moderniseert vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 richt De Bieb in Oostzaan zich meer op educatie van (met name) kinderen tot en met de basisschoolleeftijd en mensen die een taalachterstand hebben of digitale vaardigheden missen. De locatie in De Kunstgreep blijft open, maar met een kleinere ruimte. Leden van De Bieb hebben toegang tot de digitale landelijke bibliotheek, de papieren collectie op locatie wordt kleiner. De raad ging op 1 juli in beginsel akkoord met het voorstel. 8 juli beslist de raad over de modernisering van De Bieb.

Lees meer

Boeken te koop

Vanaf maandag 8 juli zijn in De Bieb Zaandam en Krommenie boeken te koop van schrijvers als Baantjer, Henning Mankell, Håkan Nesser en Hetty Luiten. De prijs is vanaf € 2,00 per boek en op = op. De boeken die in de verkoop gaan, worden niet meer als fysiek boek aangeboden, maar zijn voortaan bij De Bieb te leen als e-book.

Lees meer