Op de hoogte

Nieuws

Laatste nieuws

Vacature: Leesmediaconsulent (24 tot 36 uur p/w)

Wij zoeken voor De Bieb op School een nieuwe leesmediaconsulent voor 24 tot 36 uur per week. Bent u onze nieuwe collega?!

De Bieb Oostzaan moderniseert vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 richt De Bieb in Oostzaan zich meer op educatie van (met name) kinderen tot en met de basisschoolleeftijd en mensen die een taalachterstand hebben of digitale vaardigheden missen. De locatie in De Kunstgreep blijft open, maar met een kleinere ruimte. Leden van De Bieb hebben toegang tot de digitale landelijke bibliotheek, de papieren collectie op locatie wordt kleiner. De raad ging op 1 juli in beginsel akkoord met het voorstel. 8 juli beslist de raad over de modernisering van De Bieb.

Zomeractie voor onze leden!

Heeft u een van onze jaarabonnementen? Dan hebben we goed nieuws! Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 25 augustus 2019 krijgt u gratis, en automatisch, een dubbele leentermijn van ons. Ook kunt u het dubbele aantal artikelen lenen (incl. Toptitels). Deze actie geldt natuurlijk ook als je een Jeugdabonnement hebt!

Boeken te koop

Vanaf maandag 8 juli zijn in De Bieb Zaandam en Krommenie boeken te koop van schrijvers als Baantjer, Henning Mankell, Håkan Nesser en Hetty Luiten. De prijs is vanaf € 2,00 per boek en op = op. De boeken die in de verkoop gaan, worden niet meer als fysiek boek aangeboden, maar zijn voortaan bij De Bieb te leen als e-book.

Laaggeletterdheid Zaanstreek bestrijden

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) informeerde eind maart de Tweede Kamer over het besluit om Tel mee met Taal na 2019 nog vijf jaar voort te zetten. Tel mee met Taal is het landelijke actieprogramma om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Dit is goed nieuws voor de Zaanstreek, want in de Zaanstreek heeft een op de zes mensen (30.000 volwassenen) moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid ligt aan de basis van velerlei problemen en kost de samenleving veel geld: in de Zaanstreek alleen al € 11,5 miljoen per jaar.

Werkzaamheden Westzijde

De Gemeente Zaanstad knapt de Westzijde in Zaandam op. Tot oktober 2019 worden oude kabels verwijderd en worden water-, en gasleidingen vernieuwd.
Er wordt gewerkt in verschillende fases waarbij delen van het voetpad en de rijbaan worden afgezet. Houd u bij uw bezoek aan De Bieb Zaandam rekening met meer drukte op de weg dan gebruikelijk!