Skip to main content

Lezen kan altijd

Aangepast lezen

Is of wordt lezen lastig voor uzelf of iemand in uw omgeving? Dan helpen wij graag want lezen kan gelukkig altijd. Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden voor aangepast lezen.

Aanbod


Stichting Passend Lezen

Audiolezen

Maak kennis met ruim 70.000 gesproken boeken en vele tijdschriften en kranten. U kunt deze downloaden of streamen via smartphone, tablet of website.

online Bibliotheek

E-books lenen

E-books lezen net zo makkelijk als een gewoon boek maar wegen veel minder en u kunt zelf eenvoudig de lettergrootte instellen. Bij de online Bibliotheek kunt u met uw jaarabonnement gratis e-books (en luisterboeken) lenen om te lezen op uw tablet en/of e-reader.

Dedicon

Grenzeloos lezen

Producten waaronder alternatieve leesvormen voor wie blind, slechtziend of dyslectisch is.

De Bieb

Grootletterboeken

In De Bieb Zaandam, Krommenie en Wormer staat een collectie grootletterboeken met o.a. familie- en streekromans, detectives en moderne literatuur. Grootletterboeken zijn herkenbaar aan een grote G op de zijkant van het boek.

De Bieb

Luisterboeken

De Bieb beschikt over een grote collectie luisterboeken. U kunt de luisterboeken gratis lenen en de cd's op iedere cd-speler afspelen.
Via de online Bibliotheek-app kunt u met uw jaarabonnement ook gratis luisterboeken lenen.

Vereniging Onbeperkt Lezen

Onbeperkt Lezen

Vereniging Onbeperkt Lezen behartigt de belangen van mensen voor wie het lezen van een gedrukt boek of tekst moeilijk of onmogelijk is vanwege een visuele beperking, dyslexie, afasie of een andere beperking. 

Bibliotheekservice Passend Lezen

Passend Lezen

Voor iedereen voor wie 'gewoon' lezen niet (meer) lukt. Passend Lezen biedt boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvormen: Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.