logo debieb

Is of wordt lezen lastig voor u of iemand in uw omgeving? Dan helpen wij u graag want lezen kan gelukkig altijd! Op deze pagina vindt u allerlei informatie over de mogelijkheden voor 'aangepast lezen'.

Grootletterboeken

Grootletterboeken

Voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen staat iedere vestiging van De Bieb een (uitgebreide) collectie grootletterboeken. Hierin zijn veel genres vertegenwoordigd: o.a. familie- en streekromans, detectives en moderne literatuur. U herkent de grootletterboeken aan een grote G op de zijkant van het boek.

Zoeken in de catalogus

Luisteren naar boeken

Luisteren naar boeken

De Bieb beschikt over een grote collectie luisterboeken. U kunt de luisterboeken gratis lenen en de CD's op iedere CD-speler afspelen.

Zoeken in de catalogus

 

E-books

E-books

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken, e-books, steeds populairder. E-books lezen net zo makkelijk als een gewoon boek maar wegen veel minder en u kunt zelf eenvoudig de lettergrootte instellen. En wist u dat u e-books geleend bij De Bieb nooit te laat kunt inleveren en deze nooit uitgeleend kunnen zijn?

Meer informatie

Dedicon Grenzeloos Lezen

Dedicon Grenzeloos Lezen

Op deze website kunt u een groot aantal tijdschriften, folders en overig informatiemateriaal vinden van o.a. overheid en bedrijven in een toegankelijke leesvorm. De titels zijn meestal gratis beschikbaar.

Ga naar grenzelooslezen.dedicon.nl

Vereniging Onbeperkt Lezen

Vereniging Onbeperkt Lezen

Vereniging Onbeperkt Lezen behartigt de belangen van mensen voor wie het lezen van een gedrukt boek of tekst moeilijk of onmogelijk is vanwege een visuele beperking, dyslexie, afasie of een andere beperking. 

Ga naar onbeperktlezen.nl

Passend Lezen

Passend Lezen

Bibliotheekservice Passend Lezen is er voor iedereen voor wie 'gewoon' lezen niet (meer) lukt. Passend Lezen biedt boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvormen: Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Ga naar passendlezen.nl

Audiolezen

Audiolezen

Via Audiolezen.nl kan iedereen met een leesbeperking kennis maken met de collectie van Stichting Aangepast Lezen, die bestaat uit ruim 70.000 gesproken boeken en vele tijdschriften en kranten. U kunt deze downloaden of streamen via smartphone, tablet of website.

Ga naar audiolezen.nl

De LuisterBieb-app

De LuisterBieb-app

Met de gratis LuisterBieb-app geniet u van de beste luisterboeken, waar en wanneer u dat wilt. Met een uitgebreide collectie (voor leden van De Bieb) bestaande uit o.a. bestsellers van bekende auteurs. Voor eindeloos luisterplezier, ook offline.

Meer informatie