logo debieb

U kunt als u lid bent van De Bieb gratis duizenden e-books lenen! U kiest met deze service eenvoudig en snel e-books die u direct kunt lezen. De e-books zijn te lezen op uw:

  • tablet
  • smartphone
  • e-reader
  • pc

Bekijk het complete aanbod van ca. 21.000 titels (ook Lezen voor je lijst) op onlinebibliotheek.nl/e-books of zoek een titel in onze catalogus. 

E-books lenen

U heeft een (betaald) jaarabonnement (Budget / Basis / Plus / Top) of Jeugdabonnement van De Bieb nodig om e-books te lenen bij de online Bibliotheek*. Maak uw gratis account aan met het pasnummer en het wachtwoord dat bij deze Biebpas hoort. Dit is het wachtwoord dat u gebruikt voor Mijn menu. 
We adviseren u om voor ieder pasnummer een eigen e-mailadres op te geven.

 Word lid van De Bieb     Maak gratis e-book account aan

U leent maximaal 10 e-books tegelijkertijd. De leentermijn van de e-books is 21 dagen. Daarna verdwijnen ze vanzelf van uw Boekenplank. Het inleveren van e-books is dus niet nodig! Heeft u uw e-book nog niet uit? Dan kunt u het e-book niet automatisch verlengen, maar wel opnieuw lenen via de website.

E-books lezen

U kunt de e-books van de online Bibliotheek lezen met de speciale e-book app op uw tablet en smartphone of downloaden voor op uw e-reader
De e-book app vindt u door te zoeken op 'Bibliotheek' in de App Store of in de Google Play Store. 
Selecteer deze app:

De Bieb Ebooks app

Informatie en handleidingen voor lenen van e-books

Handleiding e-books lenen en lezen op uw e-reader (filmpje)
Handleiding e-books lenen en lezen op uw tablet/smartphone (filmpje)
Veelgestelde vragen

Vragen over e-books of hulp nodig?

Wilt u meer informatie over e-books lezen op uw tablet of e-reader, heeft u hulp nodig bij bijv. het downloaden van e-books of wilt u ervaringen uitwisselen met medegebruikers? Kom dan naar het gratis Tablet & E-book Café of inloopspreekuren in De Bieb Zaandam of Krommenie.

Bekijk data en tijden

 

*de online Bibliotheek is de digitale portal van alle openbare bibliotheken in Nederland.