Samen met uw baby genieten van boeken

BoekStart

BoekStart voor u en uw baby

BoekStartbon

Samen met uw baby genieten van boeken? Dat kan met BoekStart! U ontvangt tijdens het vijf maanden consult op het consultatiebureau het BoekStart-koffertje voor uw baby. In het koffertje zitten twee babyboekjes, voorleestips en een bon waarmee uw kindje gratis lid kan worden van De Bieb (Jeugdabonnement). U betaalt met de bon geen inschrijfgeld à € 3,50.

Speciale collectie

In alle vestigingen van De Bieb is een collectie speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. Wij wassen de stoffen boekjes en de badboekjes na het terugbrengen. 

Veel voordelen

Uw baby luistert al vanaf de eerste dag naar uw stem. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van uw kind. Samen plaatjes aanwijzen en benoemen, verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school.

Doorgaande leerlijn

Voor BoekStart werken De Bieb voor de Zaanstreek en GGD Zaanstreek-Waterland nauw samen. Op de Centra Jong wordt aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Medewerkers van de Centra Jong reiken u het BoekStart-koffertje uit.

BoekStart is onderdeel van de doorgaande leerlijn leesplezier en leesbevordering. Deze begint bij BoekStart (in de kinderopvang) en gaat verder met LeesvoerIk lees al! en De Bieb op School.

Ik liet laatst een moeder het babyboekje zien met contrasterende zwart-witpatronen waar baby’s zo dol op zijn en moeder was blij verrast: ‘Ik weet dat je kinderen al vanaf jonge leeftijd kunt voorlezen, maar ik dacht niet nu al, met vier weken, en zeker geen echt verhaal. Dat ik dit soort boekjes wel al kan voorlezen, had ik echt niet zelf kunnen bedenken!'

BoekStartcoach Tessa Kieft

Kom langs bij onze BoekStartcoaches

Leesplezier met uw baby

Uw baby voorlezen is leuk en gezellig. Ook is het heel belangrijk voor de taalontwikkeling van uw kind.

Heeft u vragen over voorlezen aan uw baby? Of over boeken speciaal voor baby’s? Onze BoekStartcoaches helpen u graag!

Contact met een coach?

U kunt vanwege de coronamaatregelen telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de coaches Mariëtte, Mirjam en Jolanda.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur: (075) 617 22 52.

Of stuur een mail via ons contactformulier.

Ons team

Mariëtte Zon

Coördinator BoekStart | BoekStartcoach

Jolanda Westerink

BoekStartcoach

Mirjam Kuijt

BoekStartcoach

Locaties BoekStartcoaches

Speciaal voor (groot)ouders

In alle vestigingen

Babyboekjes

In al onze vestigingen hebben we een collectie speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. De stoffen boekjes en de badboekjes worden gewassen na het terugbrengen. 

In Zaandam en Krommenie

Meertalige boekjes

Voorlezen heeft een positief effect op kinderen en het maakt niet uit in welke taal u voorleest!
In onze vestigingen vindt u boekjes (nik-nak) in de talen Arabisch, Turks, Pools, Farsi, Engels, Roemeens en Bulgaars. Daarnaast kunt u een set prentenboeken lenen met een versie in het Nederlands en hetzelfde verhaal in het Turks, Arabisch of Engels.

iOS en Android

BoekStart-app

BoekStart-app boordevol video’s en informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor uw baby, dreumes of kleuter in deze app.

Gratis magazine

Boekentips, weetjes, spelletjes en nog meer leuks!

Lezen op uw tablet, smartphone en pc.