logo debieb

Samen met uw baby genieten van boeken? Dat kan met BoekStart! Zodra uw baby drie maanden oud is, ontvangt u van De Bieb en de gemeente Zaanstad, Oostzaan of Wormerland een brief met de BoekStartbon. U krijgt met deze bon* een gratis BoekStart-koffertje met babyboekjes, boeken- en voorleestips cadeau bij een van de vestigingen van De Bieb. Uw kindje krijgt gelijk een Jeugdabonnement en is daarmee gratis lid van De Bieb tot hij of zij 18 wordt. Ook betaalt u met de BoekStartbon geen inschrijfgeld à € 3,50.

Dus... heeft u de BoekStartbon? Kom naar De Bieb!

Speciale BoekStart collectie

Uw baby luistert al vanaf de eerste dag naar uw stem. Voorlezen stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van uw kind. Samen plaatjes aanwijzen en benoemen, verhalen vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school. Daarom zijn in alle vestigingen van De Bieb speciale BoekStarthoeken ingericht met een collectie speciaal voor baby's vanaf 3 maanden. Wij wassen de stoffen boekjes en de badboekjes na het terugbrengen. Dat hoeft u dus niet te doen.

Heeft u vragen over voorlezen aan uw baby of boeken speciaal voor baby’s? Tijdens ons gratis Kinderboekenspreekuur beantwoorden onze leesmediaconsulenten graag al uw vragen.

Kom langs bij onze BoekStartcoaches

Bezoekt u binnenkort het consultatiebureau met uw baby? Onze BoekStartcoaches Mariëtte, Judith en Tessa zijn wekelijks aanwezig op een consultatiebureau in Zaanstad en Wormerland. Zij helpen u graag bij al uw vragen over voorlezen aan uw baby of over boeken speciaal voor baby’s.

Bekijk onze agenda voor de dagen waarop u Mariëtte, Judith of Tessa in het Centrum Jong vindt. U kunt de BoekStartcoach gratis en zonder afspraak bezoeken! Kom langs of neem contact met ons op via het contactformulier.

BoekStartcoach Bieb

Doorgaande leerlijn

Voor BoekStart werken De Bieb voor de Zaanstreek, GGD Zaanstreek-Waterland en de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland nauw samen. Bij het 7-maandengesprek op de Centra Jong wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Medewerkers van de Centra Jong kunnen u ook een BoekStartbon uitreiken.
BoekStart is onderdeel van de doorgaande leerlijn leesplezier en leesbevordering. Deze begint bij BoekStart (in de kinderopvang) en gaat verder met LeesvoerIk lees al! en De Bieb op School.

 

*BoekStartbon is één jaar geldig.