Lezing Frank Schaper

Op woensdag 3 april vertelt auteur Frank Schaper in De Bieb Zaandam over deel 1 van zijn Trumptrilogie The Great American Dictator. Het eerste boek uit de serie - Donald Trump en zijn 40 rolmodellen - verscheen in februari 2024. 

Deze lezing is gratis te bezoeken en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Wij ontvangen wel graag uw aanmelding via ons contactformulier. Bij onderwerp mag u vermelden 'aanmelding Lezing Frank Schaper'. 

Locatie: De Bieb Zaandam, Westzijde 170a

Inloop: 18:00 uur
Start:    18:30 uur
Einde:  20:30 uur

Na afloop van de lezing kunt u het boek Donald Trump en zijn 40 rolmodellen kopen voor € 30,-. 

Donald Trump en zijn 40 rolmodellen

In dit eerste deel van de Trumptrilogie The Great American Dictator ontleedt Frank Schaper de complete set van 40 rolmodellen die het leven, de loopbaan en de modus operandi van de 45ste president van de Verenigde Staten hebben gevormd. Trumps rolmodellen variëren van zijn ouders tot legendarische zakenmannen, een Arabische wapenhandelaar, bijzondere filmpersonages, illustere Hollywoodbazen, Amerikaanse presidenten, een Franse president en een Russische dictator. Vrijwel alles wat Trump doet of zegt heeft hij van hen afgekeken, bewust of onbewust. Met zijn liefde voor goud, golf en valsspelen imiteerde Trump zijn filmheld Auric Goldfinger. Zijn uitspraak ‘You’re fired!’ kopieerde hij van New York Yankees-eigenaar George Steinbrenner. Het bijbehorende schietgebaar en zijn geknepen blik keek Trump af van zijn idool Clint Eastwood. ‘Make America Great Again’ was eerst de slogan van rolmodel Ronald Reagan en het woord ‘witchhunt’ werd al veelvuldig gebruikt door Trumps inspirator Richard Nixon. Zijn strategie in rechtszaken leerde hij van zijn mentor, advocaat en fixer Roy Cohn. Wie Trump écht wil begrijpen moet dus eerst zijn rolmodellen bestuderen

Over Frank Schaper

Frank Schaper (1958), voormalig leidinggevende bij de KLM, is sinds 2002 zelfstandig leiderschaps­trainer en personal coach. In 1982 studeerde hij cum laude af als ingenieur Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Schaper is tevens uitvinder van de perfect ronde NIKE-voetbal. Hij heeft boeken geschreven over persoonlijkheid, leiderschap, levensfasen, zelfvertrouwen en burnout.

Meer informatie is te vinden op frankschaper.nl