Skip to main content

Menstruatieproducten Uitgiftepunt MUP

1 op de 10 vrouwen heeft soms geen geld voor maandverband. Daarom bieden we bij het Menstruatieproducten Uitgiftepunt (MUP) in De Bieb Zaandam gratis menstruatieproducten aan. Het MUP is een initatief van het Armoedefonds en we zijn blij dat we hier als bibliotheek aan mee kunnen werken!

Waar vindt u het MUP?

U vindt het Menstruatieproducten Uitgiftepunt bij de toiletten in De Bieb Zaandam (Westzijde 170a). Andere MUP locaties in Zaanstad? Kijk op de website van de gemeente Zaanstad.

De producten

Bij het MUP kunt u deze gratis menstruatieproducten halen:

  • tampons (verschillende soorten)
  • maandverband (verschillende soorten)

Over het MUP

Het Armoedefonds: Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. We willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.

Hier kun je voor thuis blijven

Digitale prentenboeken en luisterboeken.

Gratis apps en e-books.