Skip to main content

Training Herkennen van laaggeletterdheid

Voor mensen die te weinig basisvaardigheden hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij is de drempel om hulp te vragen vaak erg hoog. Zij kloppen meestal niet zelf aan bij aanbieders van taal- of rekencursussen. Ook zullen zij bij de balie van de gemeente niet snel vragen om ondersteuning bij het verbeteren van hun basisvaardigheden. Er is vaak sprake van schaamte en er is onwetendheid over de scholingsmogelijkheden voor volwassenen. Jij kunt als professional of vrijwilliger die werkt met laaggeletterden een belangrijk rol spelen in het doorverwijzen naar een passende training of cursus. In deze training leer je hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen en krijg je informatie over het doorverwijzen van klanten/cliënten/bewoners naar geschikt aanbod.

Inhoud van de training

Na het volgen van deze training weet je wat laaggeletterdheid is en ken je signalen die kunnen wijzen op laaggeletterdheid. We geven je handvatten om met klanten/cliënten/bewoners te praten over het verbeteren van basisvaardigheden.  In de bijeenkomst leer je onder andere: 

  • wat laaggeletterdheid precies is;
  • welke effecten laaggeletterdheid heeft op het dagelijks leven van mensen;
  • hoe je laaggeletterdheid kunt herkennen;
  • hoe je met klanten/cliënten/bewoners kunt praten over het verbeteren van basisvaardigheden
  • welke mogelijkheden er in de Zaanstreek zijn voor het verbeteren van basisvaardigheden; 
  • welke partijen je kunnen helpen bij het doorverwijzen naar lessen en trainingen.

Je contactpersonen

Fleur Geenen

Trainer

Lisa van Tongeren

Trainer

Aanmelden voor training Herkennen van laaggeletterdheid

Deze training organiseren voor je medewerkers of vrijwilligers? Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. De Bieb voor de Zaanstreek geeft de training samen met Stichting Lezen en Schrijven. 


Ongeldige invoer
Velden met een * zijn verplicht.