Skip to main content

Maak kennis met: Lies

Sinds haar pre-pensioen was en is Lies zeker niet van plan stil te zitten. Ze heeft veel tijd, naar eigen zeggen te veel tijd en wil dit graag nuttig invullen. Lies wandelt en fietst veel en is graag actief bezig. Ze is sociaal, maar vindt vooral één op één contact fijn. De Bieb aan Huis is daarom voor haar ideaal. Lies: "Zo kom ik én aan mijn fietsrondje én ben ik in contact met mensen."
Lies is moeder van twee zoons en oma van drie kleinkinderen. Ze staat ervoor open om naast haar vrijwilligerswerk een betaalde baan te vinden en is daarom ingeschreven bij een uitzendbureau.

Vrijwilliger bij De Bieb, omdat…

Lies: "Ik vind dat iedereen moet kunnen lezen, ook als je zelf niet meer in staat bent om naar De Bieb te komen. Daar is De Bieb aan Huis de perfecte oplossing voor en ik doe dit al ruim vijf jaar met veel plezier." Lies begon als TaalCoach bij De Bieb waar ze een tijd het TaalCafé voor Inburgeraars deed, maar deze functie paste toch niet helemaal bij haar.

Over de functie: bezorger De Bieb aan Huis

Als vrijwilliger van De Bieb aan Huis breng je boeken, tijdschriften of ander leesmateriaal langs bij je klant. In samenspraak met je klant bepaal je met welke regelmaat je langskomt. De meeste vrijwilligers gaan één keer in de drie á vier weken langs bij hun klant(en). 
Lies vindt het prettig om zelf haar tijd in te vullen en bespreekt samen met haar klanten wanneer ze langskomt. Lies: "Ik vind het persoonlijke contact en de blijheid van mijn klanten als ik weer met nieuwe boeken komt het leukst. De deur staat bij de klanten altijd open en er wordt dan ook regelmatig een praatje gemaakt. Ik probeer in te spelen op de persoonlijke situatie van mijn klanten en merkt dat dit wordt gewaardeerd. De behoefte aan een praatje is bij de ene klant meer dan bij de ander. Het boeken ruilen en langsbrengen zelf is niet moeilijk, maar voor mij is De Bieb aan Huis veel meer dan dat.

TERUG NAAR OVERZICHT