Skip to main content

Maak kennis met: Rob

Rob is al een aantal jaar met pensioen en heeft in zijn werk veel met computers gedaan. Rob: "In de jaren ’80 kwam ik per toeval in aanraking met de eerste computers op de werkvloer. Ik had de eer om met deze ‘speeltjes’ te werken." Rob heeft in zijn werk aan de wieg gestaan van de automatisering in het bedrijf waar hij destijds werkte. Naast zijn vrijwilligerswerk bij De Bieb heeft hij ook computerles gegeven voor het SMD en de Rabobank en is hij actief geweest voor Seniorweb. Rob: "Met mijn vrijwilligerswerk als DigiCoach blijf ik actief en bij de tijd."

Vrijwilliger bij De Bieb, omdat…

"De Bieb is een stabiele organisatie in de regio, die zich al heel lang bezig houdt met het ondersteunen van mensen op digitaal gebied", aldus Rob. Zelf is Rob sinds de start van het Tablet- & e-book spreekuur in 2015 actief bij De Bieb en heeft hij inmiddels heel veel mensen in de Zaanstreek geholpen met hun digitale vragen. Rob: "De Bieb is dé plek waar mensen terecht kunnen met allerlei soorten (digitale) hulpvragen en op een laagdrempelige manier geholpen worden."

Over de functie: vrijwilliger Informatiepunt

Rob is begonnen als DigiCoach voor het Tablet- & e-book spreekuur in Krommenie en heeft door de jaren heen bij diverse trainingen ondersteunt. Nu is hij actief als vrijwilliger voor het Informatiepunt en helpt hij mensen op afspraak met digitale hulpvragen. Rob: "Zo kwam er een keer een vrouw in De Bieb Krommenie met haar nieuwe iPhone en gaf aan dat het geluid het niet deed. Na doorvragen bleek dat mevrouw de volume knop aan de zijkant van de telefoon nog niet had ontdekt." Dit soort voorbeelden maken Rob dankbaar dat hij een bijdrage kan leveren om mensen op weg te helpen in de vaak voor hun onbekende digitale wereld. Rob: "Door mijn vrijwilligerswerk bij De Bieb leer ik zelf ook van klanten en blijf je jezelf ontwikkelen, dat maakt het voor mij extra leuk."

TERUG NAAR OVERZICHT

  36A6865 bewerkt ROB