Skip to main content

Maak kennis met: Romy

Romy woont samen met haar vriend in Zaandam. Ze houdt van koken, yoga, gitaar/keyboard spelen en is geïnteresseerd in verschillende culturen en talen. Romy: “Ik krijg er energie van om mensen te helpen en ben daarom vrijwilligerswerk gaan doen”.

Vrijwilliger bij De Bieb, omdat…

“Al zo lang ik me kan herinneren ben ik lid van de bibliotheek. Ik heb als kind zelfs in een leesclubje gezeten.” Romy wilde graag vrijwilligerswerk dat flexibel in te delen is en waarbij ze een paar uur per week aan de slag kon. Ze vindt het leuk om met kinderen te werken en kwam zo bij De Bieb om bij gezinnen thuis te gaan voorlezen. Op deze manier komt ze in contact met mensen die ze in het dagelijks leven misschien niet snel zou ontmoeten. “Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!”, aldus Romy.

Over de functie: Voorlezen thuis

Romy is al voorleesvrijwilliger vanaf de start van Voorlezen Thuis en heeft in de tussentijd veel ervaring opgedaan bij verschillende gezinnen. Ze vindt het leuk om samen met de kinderen in een verhaal te kruipen en daarna met de kinderen en ouders na te praten over het verhaal of een leuke activiteit te doen. Romy: “Ik las een keer een boek voor over een egeltje dat rolt in het bos. Hierna hebben de kinderen zelf koprollen gemaakt als de egel”. Liedjes zingen, een tekening maken of dansen gebeurt ook regelmatig nadat het boek is voorgelezen. “Het is zo mooi om het enthousiasme en de dankbaarheid te zien en voelen van de kinderen en hun ouders.
Het is iedere keer weer een klein feestje!”, vertelt Romy met een grote glimlach op haar gezicht.

TERUG NAAR OVERZICHT

 Romy van Gelder