Cursus Open Boek

Speciaal voor leerkrachten in de Zaanstreek bieden we de cursus Open Boek aan. Na het volgen van deze cursus kun je aan de slag als gecertificeerd leescoördinator po. 

Lees meer: Cursus Open Boek

De Klas Leest...

 
Groep 6: 'De Griezels' van Roald Dahl (uitleentermijn 4 weken)

Een echte klassieker uit de categorie ‘hebben je ouders ook gelezen’, en nog steeds hilarisch. Twee chagrijnen maken elkaar en anderen het leven zuur. Lees, lach en geniet van het bizarre verhaal, geschreven door meesterschrijver Roald Dahl.

Groep 6: 'De zee kwam door de brievenbus' van Selma Noort (uitleentermijn 4 weken)

Voor een groot deel waargebeurd verhaal over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland. Selma Noort schrijft op zeer kindvriendelijke wijze hoe de zee letterlijk door de brievenbus van Liesje en haar familie kwam. Dit boek sluit perfect aan bij de vakken aardrijkskunde en geschiedenis.

Groep 7: 'Niet thuis' van Jacques Vriens (uitleentermijn 5 weken)

Een groep pleegkinderen krijgt per ongeluk te horen dat zij niet langer in hun gezinsvervangend tehuis kunnen blijven wonen. Zonder dat de leiding het weet besluiten de kinderen uit protest het huis te ontvluchten om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met de nieuwe maatregel.

Groep 7/8: 'Kinderen met een ster' van Martine Letterie (uitleentermijn 4 weken)

Het is oorlog, dat is al vreselijk genoeg. Maar dan krijg je van de ene op de andere dag een ster op je jas genaaid waardoor iedereen ziet dat je Joods bent. Dit overkomt 6 jonge kinderen in dit boek. Hoe verandert hun leven? Een bijzonder en aangrijpend kijkje in de Nederlandse geschiedenis.

Groep 7/8: 'De rampzalige avonturen van Herre' van Marte Jongbloed (uitleentermijn 8 weken)

Herres moeder is een nogal bang en beschermend typje. Niet handig als je zoon in het ene na het andere avontuur belandt. In dit boek lees je de vreemde gebeurtenissen rondom Herre, zijn moeder, zijn vriendin en een zeer eigenaardige buurman. Echt rampzalig! Of toch niet zo…?

Groep 8: 'Alaska' van Anna Woltz (uitleentermijn 6 weken)

Als de hond van Parker bij haar weg moet vanwege haar allergische broertje, is ze ontroostbaar. Dan ontdekt Parker dat haar hond nu de hulphond is van epileptische Sven, de jongen uit haar klas met wie ze niks te maken wil hebben. Parker is vastberaden: ze wil haar hond terug. 

Ongeldige invoer
Velden met een * zijn verplicht.

De Bieb op de BSO

We hebben op dit moment met twaalf Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO's) in de Zaanstreek een samenwerkingsverband. Deze BSO’s lenen elke twee maanden een nieuwe leeskist met 35 artikelen speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Lees meer: De Bieb op de BSO

Voorlezen Thuis

Voorlezen is essentieel voor een goede taal- ontwikkeling en daarom ondersteunt De Bieb gemotiveerde ouders die zelf onvoldoende in staat zijn om hun kinderen, in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar, voor te lezen. Dat kan zijn omdat zij een andere taalachtergrond hebben of een lage taalvaardigheid. Met Voorlezen Thuis komen vrijwilligers* vijf tot vijftien weken lang bij Zaanse gezinnen thuis om aan de ouders en kinderen te laten zien hoe leuk en leerzaam voorlezen is. Bij het vinden en selecteren van nieuwe voorleesgezinnen kunnen we je hulp goed gebruiken!

Lees meer: Voorlezen Thuis