Voorlezen Thuis

De Bieb in Zaanstad heeft veel vrijwilligers die bij gezinnen thuis kunnen komen voorlezen. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 12 jaar. Ook in Poelenburg en Peldersveld gebeurt dat.
Door: Frieda Both, Gemeente Zaanstad

Lees meer: Voorlezen Thuis

Boeken te koop

Vanaf maandag 8 juli zijn in De Bieb Zaandam en Krommenie boeken te koop van schrijvers als Baantjer, Henning Mankell, Håkan Nesser en Hetty Luiten. De prijs is vanaf € 2,00 per boek en op = op. De boeken die in de verkoop gaan, worden niet meer als fysiek boek aangeboden, maar zijn voortaan bij De Bieb te leen als e-book.

Lees meer: Boeken te koop

Werkzaamheden Westzijde Zaandam

De Gemeente Zaanstad knapt de Westzijde in Zaandam op. Tot oktober 2019 worden oude kabels verwijderd en worden water-, en gasleidingen vernieuwd.
Er wordt gewerkt in verschillende fases waarbij delen van het voetpad en de rijbaan worden afgezet. Houd u bij uw bezoek aan De Bieb Zaandam rekening met meer drukte op de weg dan gebruikelijk!

Meer informatie

De Bieb Oostzaan moderniseert vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 richt De Bieb in Oostzaan zich meer op educatie van (met name) kinderen tot en met de basisschoolleeftijd en mensen die een taalachterstand hebben of digitale vaardigheden missen. De locatie in De Kunstgreep blijft open, maar met een kleinere ruimte. Leden van De Bieb hebben toegang tot de digitale landelijke bibliotheek, de papieren collectie op locatie wordt kleiner. De raad ging op 1 juli in beginsel akkoord met het voorstel. 8 juli beslist de raad over de modernisering van De Bieb.

Lees meer: De Bieb Oostzaan moderniseert vanaf 1 januari 2020

Laaggeletterdheid Zaanstreek bestrijden

Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) informeerde eind maart de Tweede Kamer over het besluit om Tel mee met Taal na 2019 nog vijf jaar voort te zetten. Tel mee met Taal is het landelijke actieprogramma om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Dit is goed nieuws voor de Zaanstreek, want in de Zaanstreek heeft een op de zes mensen (30.000 volwassenen) moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid ligt aan de basis van velerlei problemen en kost de samenleving veel geld: in de Zaanstreek alleen al € 11,5 miljoen per jaar.

Lees meer: Laaggeletterdheid Zaanstreek bestrijden